Facebook planlægger ny applikation til indsamling af brugerdata
Foto: Stephen Lam / Reuters / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Facebook arbejder på en ny applikation, der vil give brugere mulighed for at sælge data til selskabet, som viser, hvordan de bruger konkurrenternes applikationer.

Det skriver The Guardian.

Det sociale netværk annoncerede tirsdag, at det i øjeblikket rekrutterer personer, som skal hente den nye app, Study, i Googles Play Store. Når brugerne har hentet appen, vil forbrugsdata automatisk blive overført til Facebook mod et honorar.

"Vi tror på, at dette tiltag er vigtigt i forhold til at kunne forbedre vores produkter for dem, som bruger Facebook. Vi er samtidig opmærksomme på, at denne type tiltag bør være klare omkring, hvad folk tilmelder sig, hvordan deres information indsamles og bruges, samt hvordan man kan framelde sig på ethvert tidspunkt," skriver Facebook i et opslag i forbindelse med offentliggørelsen af Study.

Den nye app offentliggøres kun få måneder efter, at Apple har kritiseret lignende Facebook-applikationer, der tillod brugere helt ned til 13-års alderen at sælge deres forbrugsoplysninger.

Derfor vil Study ifølge The Guardian heller ikke være at finde på Apples App Store i fremtiden.

Facebook har ikke gjort det klart, hvor stort et honorar brugerne kan vente for at sælge deres data, men understreger ifølge The Guardian, at appen denne gang kun vil være tilgængelig for brugere over 18 år.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld