Toplæger skyder Ambus væksthåb ned
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
To danske toplæger sår tvivl om medicoselskabet Ambus helt store væksthåb, som den nyligt fyrede topchef Lars Marcher satsede stort på.

Det skriver Finans.
  Ambu arbejder på at gentage succesen fra engangsudstyr til kikkertundersøgelser af lungerne på udstyr til undersøgelse af andre indre organer. For at det skal blive en succes, kræver det dog, at smittefaren ved genanvendeligt udstyr er højere.

"Der er relativt lang vej igen, før engangsudstyret kan opnå en tilfredsstillende kvalitet, og for mig er infektionsproblematikken ikke dominerende i forhold til de endoskoper, vi benytter i dag," siger professor og overlæge på Hvidovre Hospitals gastroafdeling, Flemming Bendtsen, til Finans.

Tilbage i juli 2018 luftede professoren nogle af de samme meninger:

"Det er et urent område i forvejen, og når vi snakker om mavesækken og gastroskoper, så putter man jo sit skop ned i et meget surt område, fordi mavesækken producerer syre, så risikoen for at få infektion den vej, er heller ikke særligt stor, fordi syren neutraliserer, hvis der er en bakterie," sagde Flemming Bendtsen dengang til Børsen.

"Man kan ikke udelukke infektion med 100 pct. sikkerhed, men det er ikke noget, der har været et voldsomt problem i vores øjne med overførte infektioner fra en patient til en anden," tilføjede han.

Peter Vilmann, der er professor i endoskopi ved Herlev og Gentofte Hospital, peger på, at smittefaren kun er dokumenteret på et af tre af Ambus satsområder, duodenoskoper til galdevejsundersøgelser.

"Koloskoper og gastroskoper til undersøgelse af henholdsvis tyktarm og mavesæk og tolvfingertarm ved vi ikke rigtig noget om på nuværende tidspunkt," lyder det.

Tilbage i november 2018 sagde Vilman til Børsen:

"Jeg kan ikke udelukke på nuværende tidspunkt, at Ambu har ret i det, men jeg tror, at udviklingen vil slæbe efter i Europa. Det vil være USA, der driver det marked."

  Hverken bestyrelsesformand Jens Bager, Ambus nye topchef, Juan-José Gonzales, eller Lars Marcher vil kommentere over for Finans.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Et europæisk skæbnevalg - her er fire af de vigtigste emner for erhvervslivet de næste fem år

Aktiechef skuffet over danske C25-selskaber efter "uimponerende" regnskabssæson

Bauhaus blæser til krig og varsler butiksåbninger - samtidig fosser millionerne ud af Silvan

Venstre vil hæve prisen på en pakke cigaretter med 20 kroner

Thulesen Dahl kræver klart løfte fra S: Danmark skal kun gå med i bankunion efter folkeafstemning

Gennem hele sin tid som premierminister ofrede Theresa May sig for partiets splittede fløje - fredag ofrede partiet så Theresa May

Verdens dyreste medicin godkendt - 14 mio kr for en behandling

Tobaksbranche vender tomlen ned til neutrale cigaretpakker uden logo: En krænkelse af os