Virksomheder Af
Lars Marcher stopper som topchef i Ambu efter 10 på posten. Ny direktør hentet fra Johnson & Johnson starter allerede onsdag i næste uge.

Det skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse fredag morgen.

"I relation til Lars Marchers fratrædelse vil der være samlede engangsomkostninger i niveauet 38 mio. kr.," skriver selskabet, som også understreger, at det ikke kommer til at påvirke selskabets finansielle forventninger.
  Ambus bestyrelse har i stedet udnævnt den 46-årige amerikaner Juan-José Gonzalez, som de seneste 12 år har slået sine folder i ledende stillinger i den amerikanske medicinalgigant Johnson & Johnson. Før han kom dertil i 2007 var han kommerciel direktør i en anden amerikansk medicinalkæmpe, Pfizer.

Ambus bestyrelsesformand Jens Bager forklarer skiftet med det gennembrud, Ambu står overfor.

"Ambu står foran et stort internationalt gennembrud med en række højteknologiske produkter inden for forretningsområdet Visualization med et bredt program af endoskoper til engangsbrug i USA og resten af verden. Med Juan-José Gonzalez som adm. direktør sikrer vi, at Ambu har den nødvendige internationale erfaring til at eksekvere på den udmeldte strategi og sikre succesfuld kommercialisering af vores produktlanceringer," udtaler han.

"Jeg og den øvrige bestyrelse vil gerne sige Lars en stor tak for hans bidrag til Ambus udvikling i de seneste 10 år. Samtidig er jeg glad for, at det er lykkedes at ansætte Juan-José Gonzalez, som jeg er overbevist om, er det rigtige valg til at føre Ambu ind i sin næste vækstfase," fremgår det videre af meddelelsen.

Brug for at starte på en frisk

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen mener desuden, at Lars Marchers omdiskuterede optionsprogram kan have spillet en rolle.

"Jeg tror, at internationaliseringen spiller en rolle. Og så tror jeg, at bestyrelsen har brug for at starte på en frisk. For bestyrelsen er med rette blevet kritiseret for, at den ikke haft kontrol over Lars Marchers incitamentsprogram," siger han.

Er der tale om en decideret fyring?

"Ja, det er der. Når man udgiftsfører 38 mio. kr. som er et ganske betydeligt beløb, så kan man ikke tolke denne meddelelse som meget andet, end at det der på overfladen ligner, at der er brug for nye internationale kompetencer, det er reelt set en fyring."

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsks gamle smertensbarn atter i problemer: "Vi har lukket forretningen ned i en del lande"

Bjarke Ingels har tegnet et middagsstel med sine kumpaner, Jens Martin Skibsted og Lars Holme Larsen

Boligejernes nye superlån går i rekordkurs: "Det er en vild udvikling"

Søren Skou: Vi er meget tilfredse med udviklingen i storsats - det skal vise sit værd næste år

Redaktionens favoritter til Copenhagen Cooking

Sure investorer sagsøger Novo Nordisk for kursmanipulation - kræver 11,8 mia kr i erstatning

De store roséchampagners opgør

Aktieluk i USA: Flotte fredagsplusser - men endnu et ugeminus

Den nat det stak af for Normann Copenhagen