NNIT-topchef: Nedjustering skyldes svigtende forretninger med Novo
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
(opdateres)

NNIT kommer ikke så godt du af 2019 som tidligere ventet. Og derfor har selskabet nedjusteret forventningen til overskudsgraden, få dage før selskabet kommer med regnskab for første kvartal.

  - Det handler om fald i overskuddet i forretningen med Novo Nordisk. Selv om vi har turbo på de andre dele af forretningen, så er Novo stadig en stor kunde, der udgør en tredjedel af forretningen, siger Per Kogut, der er administrerende direktør i NNIT, til Ritzau Finans.

- Vi kommer til at kunne se det på de tal, vi kommer med i nærste uge, at det har givet os sådan et stort hul, siger Per Kogut.

Baseret på de foreløbige tal for første kvartal i år ventes overskudsgraden at være "skuffende" 6,3 pct. i faste valutaer mod med 8,7 pct. for første kvartal 2018. Og derfor nedjusteres forventninger til resten af året til overskudsgraden i faste valutaer til 8-9 pct. fra 10-10,5 pct.

- Det er blandt andet ændrede flerårige aftaler og projekter med Novo, der rammer os. Det er et plaster, vi er ved at hive af - og det gør ondt, siger Per Kogut.

NNIT er vokset ud af Novo-koncernen og blev et selvstændigt børsnoteret selskab i foråret 2015. Siden har it-selskabet arbejdet på at "frigøre" sig af Novo og få andre kunder i butikken.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette Frederiksen slår fast: Grønland er ikke til salg

Maj Invest trækker sig fra slagsmål mod Novo Nordisk

Bekræftet: Trump kigger på muligt køb af Grønland

Industrikæmpen Bladt får fast base på Lindø: "Nu kan ordrerne på de nye kæmpe-havvindmøller bare komme"

Peter Warnøe og Lars Tvede skyder mio i it-firma - Løvens Hule-investorerne Jesper Buch og Jan Lehrmann er allerede ejere

De to største kommuner skærer markant ned på kødforbruget

Venstre opfordrer S til at tone rent flag om pensionsplan: "Vælgerbedrag"

Vi kører Ferraris 12-cylindrede ikon med den brede bagdel

Her er de ti stærkeste og svageste aktier i tider med markedsuro: FLS, Mærsk og DSV rammes hårdest, siger ny analyse