Boeing suspenderer 2019-forventninger efter flyulykker
Foto: Lindsey Wasson / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret 14.17 Flyproducenten Boeing har suspenderet sine forventninger til årets resultat efter problemer med flymodellen 737 MAX. Det oplyser Boeing i forbindelse med offentliggørelsen af sit regnskab for årets første kvartal onsdag.

De tidligere forventninger afspejlede således ikke økonomiske påvirkninger som følge af problemerne med flytypen.

Flere lande og myndigheder holder Boeings 737 MAX-fly på jorden, efter at flytypens såkaldte MCAS-system mistænkes for at have været skyld i to dødelige flyulykker inden for det seneste halve år.

Usikkerhed om hvornår og under hvilke forhold 737 MAX-flyene kommer tilbage i luften, betyder, at Boeing vil offentliggøre nye forventninger til 2019 på en senere dato, lyder det i en meddelelse.

Det amerikanske selskab melder dog om "stabil fremgang" i arbejdet mod at få endelig godkendt en softwareopdatering til 737 MAX-flyene.

- På tværs af selskabet er vi fokuseret på at få 737 MAX-flyene sikkert tilbage i service og genskabt tilliden til kunder, kontrolorganer og flyoffentligheden, siger topchef Dennis Muilenburg i meddelelsen.

Boeing nåede i årets første kvartal en omsætning på 22,92 mia. dollar, svarende til 152,2 mia. kr., hvilket var stort som ventet blandt analytikerne adspurgt af Bloomberg News. Samme kvartal året forinden lød omsætningen på 23,38 mia. dollar.

Selskabets kerneindtjening per aktie ramte dog under analytikernes skive. Den endte på 3,16 dollar i kvartalet, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 3,25 dollar.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDerfor skal du være obs på aktiens RSI-værdi

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld