Vestas-konkurrent i krise sikrer sig étårig finansiering
Foto: Torsten Sukrow/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Vestas' tyske kriseramte konkurrent Senvion har onsdag sikret sig en etårig finansiering på 100 mio. euro. Samtidig fortæller selskabet, at det i årets første tre måneder har øget installationen af ny vindkapacitet med knap 120 pct.

Det fremgår af en meddelelse fra Senvion.

Gældspressede Senvion oplyste i sidste uge, at vindmølleproducenten ikke kunne nå til enighed med sine kreditorer, og mens fortsatte forhandlinger pågik, begærede selskabet sig selv i selvadministreret insolvens.

Den nye kreditfacilitet, som er aftalt med långivere og obligationsejere, gør det muligt for Senvion at fortsætte driften efter sidste uges insolvensbegæring, og allerede i denne uge vil koncernen kunne trække på kreditten.

Senvion fortæller samtidig, at selskabet trods krisen i første kvartal har øget installationerne for kunderne med 119 pct. til 366 megawatt. Fremgangen var trukket af vækst i Sydamerika, særligt med 120 megawatt i Chile og Argentina, og med 110 megawatt i Australien.

Senvion melder desuden om fremgang i perioden for serviceforretningen, der nu har 14,1 gigawatt, som koncernen vedligeholder og passer. Blandt andet servicerer Senvion 80 pct. af den kapacitet, som selskabet selv har opført, og ordrebogen på området er på 2,8 mia. euro med typisk tiårige serviceaftaler.

Allerede ved årets start stod det klart, at Senvion var under pres. Den 20. marts annoncerede koncernen så, at det havde udpeget Neil Robson til at være direktør for restrukturering - Chief Restructuring Officer - og at han ville være en vigtig medarbejder i finansieringsdiskussionerne, som er nødvendige for at understøtte den transformationsplan, der blev igangsat i januar i år.

Senvion udskød i februar offentliggørelsen af sit regnskab for 2018, mens det var i forhandlinger med sine kreditorer, som efter flere år med underskud havde strammet grebet om virksomheden.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fagbosser åbner for flere mia til S-pensionsplan: "Det skræmmer mig bestemt ikke selvom beløbet skulle blive højere"

Bankekspert ser gerne bankerne skærpe udenlandsk forretning: "Det er et udtryk for at bankerne forstår deres opgave"

Elselskab med Dubai-rigmand på kant med loven: "Det er bekymrende"

Stifters børnebørn vil købe samtlige B-aktier i Arkil Holding: Vi vurderer ikke at en børsnotering skaber tilstrækkelig værdi

SF og Enhedslisten om S-pensionsplan: Intet problem at det koster 5-6 mia kr

Novozymes' salg skuffer efter problemer i USA: "Det er klart at vi ikke er umådeligt tilfredse"

Aktieluk i Europa: Tysk softwarekæmpe tordnede i vejret

DTU går sammen med Ørsted og Vestas: Kunstig ø i Nordsøen skal opsamle enorme mængder energi fra havvind

Panalpina udvider i Sydamerika