Virksomheder Af
Qualcomm stiger onsdag til det højeste niveau i mere end fem år ifølge Bloomberg News, efter at selskabet har begravet stridsøksen med techgiganten Apple og indgået et stort forlig i den patenttvist, de to selskaber har haft i flere år.

Aftalen betyder, at selskaberne dropper retssager mod hinanden, og at Apple accepterer at betale en global patentlicens til Qualcomm, ligesom Apple indledningsvis vil betale et engangsbeløb til selskabet.

Patentlicens-aftalen gælder i seks år fra 1. april 2019, og Apple har en option på at forlænge den med yderligere to år. Derudover skal Qualcomm levere chips til Apples produkter flere år ud i fremtiden.

Striden mellem de to selskaber startede i 2016. Qualcomm beskyldte Apple for at bryde flere af chipproducentens patenter og krævede derfor milliarder af dollar i erstatning og anlagde en lang række retssager mod techgiganten.

Siden er beskyldningerne bølget frem og tilbage mellem de to selskaber, hvor der også er blevet afholdt flere retssager. I denne uge startede den seneste i San Diego, USA, men den indstilles nu - ligesom alle de andre.

Tirsdag steg Qualcomm-aktien 23,2 pct. på oven på nyheden. Onsdag stiger aktien yderligere 14,1 pct. til en pris på 80,39 dollar.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fagbosser åbner for flere mia til S-pensionsplan: "Det skræmmer mig bestemt ikke selvom beløbet skulle blive højere"

Bankekspert ser gerne bankerne skærpe udenlandsk forretning: "Det er et udtryk for at bankerne forstår deres opgave"

Elselskab med Dubai-rigmand på kant med loven: "Det er bekymrende"

Stifters børnebørn vil købe samtlige B-aktier i Arkil Holding: Vi vurderer ikke at en børsnotering skaber tilstrækkelig værdi

SF og Enhedslisten om S-pensionsplan: Intet problem at det koster 5-6 mia kr

Novozymes' salg skuffer efter problemer i USA: "Det er klart at vi ikke er umådeligt tilfredse"

Aktieluk i Europa: Tysk softwarekæmpe tordnede i vejret

DTU går sammen med Ørsted og Vestas: Kunstig ø i Nordsøen skal opsamle enorme mængder energi fra havvind

Panalpina udvider i Sydamerika