Virksomheder Af
Maersk Line, der er verdens største rederi, opfordrer regeringer til ikke at støtte alt for mange bestillinger af nye skibsbyggerier i et container shipping-marked, som i forvejen er præget af overkapacitet.

Det skriver branchemediet Tradewinds.

- Hvis stater hjælper operatører på måder, der vil føre til introduktion af kapacitet, som ellers ikke ville være blevet introduceret, så forstyrrer det markedernes evne til at regulere dem selv og opnå en sund balance mellem udbud og efterspørgsel, siger Robbert van Trooijen, der er Maersk Lines regionale direktør for Asien-Stillehavsområdet, ifølge Tradewinds.

Siden andel halvdel af sidste år har statstilknyttede selskaber i Asien stået bag alle de 34 bestillinger vedrørende bygningen af nye skibe, som er større end 10.000 tyvefodscontainere (TEU), skriver Tradewinds med henvisning til data fra Clarksons.

Den globale containerkapacitet nåede i starten af i år op på 22 mio. TEU. Til sammenligning var den globale containerkapacitet for ti år siden på 12 mio. TEU - eller tæt ved det halve - ifølge Bimco.

Kapaciteten ventes at vokse med 3,4 pct. i indeværende år, hvilket ifølge Tradewinds ventes at overgå efterspørgslen i markedet - blandt andet på grund af forstyrrelser i den globale samhandel og en nedbremsning i den globale økonomi.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fagbosser åbner for flere mia til S-pensionsplan: "Det skræmmer mig bestemt ikke selvom beløbet skulle blive højere"

Bankekspert ser gerne bankerne skærpe udenlandsk forretning: "Det er et udtryk for at bankerne forstår deres opgave"

Elselskab med Dubai-rigmand på kant med loven: "Det er bekymrende"

Stifters børnebørn vil købe samtlige B-aktier i Arkil Holding: Vi vurderer ikke at en børsnotering skaber tilstrækkelig værdi

SF og Enhedslisten om S-pensionsplan: Intet problem at det koster 5-6 mia kr

Novozymes' salg skuffer efter problemer i USA: "Det er klart at vi ikke er umådeligt tilfredse"

Aktieluk i Europa: Tysk softwarekæmpe tordnede i vejret

DTU går sammen med Ørsted og Vestas: Kunstig ø i Nordsøen skal opsamle enorme mængder energi fra havvind

Panalpina udvider i Sydamerika