Norwegian indstiller Niels Smedegaard som bestyrelsesformand
Den danske DFDS-topchef Niels Smedegaard har tidligere haft ledende roller i selskaber som Gate Gorumet Group, Swissair og SAS.
Foto: Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Den skandinaviske flygigant Norwegians valgkomite har indstillet den danske topchef Niels Smedegaard som ny bestyrelsesformand. Det skriver flyselskabet i en meddelelse mandag.

Niels Smedegaard har siden 2007 været koncernchef i den danske rederi- og logistikkoncern DFDS, men han valgte i marts at forlade sin stilling ved udgangen af april, hvor han overlader posten til den nuværende finansdirektør Torben Carlsen.

Han har tidligere haft ledende roller i selskaber som Gate Gorumet Group, Swissair og SAS.

Generalforsamlingen afholdes 7. maj, hvor valgkomiteen også foreslår Ingrid Elvira Leisner som nyt bestyrelsesmedlem.

Ulykker, aktiefald og udskiftninger i ledelsen

Indstillingen fra valgkomiteen kommer efter en turbulent tid for det norske flyselskab med flyproblemer, aktiefald og omrokering på ledelsesgangen.

I marts valgte den tidligere bestyrelsesformand i det norske flyselskab, Bjørn Kise, at fratræde sin stilling efter ni år på posten. Han har været formand siden 2010 samt medlem af bestyrelsen siden 1993, og fratræder officielt sin stilling efter generalforsamlingen den 7. maj.

"Beslutningen om at træde ud af bestyrelsen er udelukkende min egen, og beslutningen har ikke været nem. Jeg er dog sikker på, at det er den rigtige beslutning, og med min alder er det naturligt, at der skal nye kræfter til," sagde Bjørn Kise i en meddelelse i begyndelsen af marts.

I samme måned blev Norwegian også ramt af flere flyproblemer, da et fly af typen Boeing 737 MAX styrtede ned i Etiopien. Det skete kun få måneder efter, at et fly af samme type var forulykket i Indonesien.

Ulykken i Etiopien førte efterfølgende til et flyveforbud mod flytypen.

Siden årsskiftet har Norwegian-aktien ifølge Ritzau samtidig tabt 59,6 pct. For to uger siden faldt aktien ifølge det norske medie Hegnar til det laveste kursniveau i ti år, da aktiekursen nåede at vende i 39,58 norske kr. 

I sidste uge valgte flyselskabet også at lave om i direktionen, da finansdirektør Geir Karlsen blev udnævnt til Norwegians næstkommanderende. Han bliver dermed fremover højre hånd for adm. direktør Bjørn Kjos efter kun et år hos Norwegian.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan