Uber søger om optagelse på børsen i New York: Ingen planer om  udbytte inden for "en overskuelig fremtid"
Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske kørselstjeneste Uber har torsdag søgt om at blive optaget på børsen i New York.

Ifølge Bloomberg News planlægger selskabet at sælge aktier gennem en børsnotering med hjælp fra banker som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays og Citigroup.

I torsdagens meddelelse til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, skriver Uber, at selskabet ikke har planer om at udbetale udbytte inden for "en overskuelig fremtid".

Uber, der er kendt for sin appbaserede tjeneste til bestilling og betaling af transportydelser, oplyser også i meddelelsens risikoafsnit, at selskabet forventer, at driftsudgifterne vil stige markant i fremtiden - og at der kan være en risiko for, at Uber ikke vil generere overskud. Det skriver Bloomberg News.

Onsdag aften skrev The Wall Street Journal, der havde oplysningerne fra anonyme kilder, netop, at selskabet ville indsende ansøgningen om at blive optaget på børsen torsdag.

Samtidig skrev mediet, at Uber går efter at rejse omkring 10 mia. dollar gennem børsnoteringen. Kilderne oplyste desuden, at det potentielle kursniveau for en aktie er sat til mellem 48-55 dollar, og ifølge The Wall Street Journal vil det svare til, at Uber sigter efter en markedsværdi på mellem 90-100 mia. dollar.

Ubers børsnotering har været ventet, og analytikere har tidligere anslået, at selskabet ville få en samlet markedsværdi på 120 mia. dollar. Ifølge flere medier ventes børsnoteringen også et blive en af de største blandt de amerikanske teknologiselskaber.

I slutningen af marts blev konkurrenten Lyft også noteret på børsen i New York, og siden er aktien faldet 15,3 pct. i værdi.

De seneste dage har den konkurrerende kørselstjeneste haft nogle særligt hårde dage på børsen, mens den ventede børsnotering af Uber nærmede sig. Lyft-aktien sluttede dog 1,5 pct. højere torsdag efter et fald på 10,9 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af dagens vigtigste mail

Få et komprimeret overblik over hvad der er værd at vide. Hver morgen. Direkte i din mailboks. Du kan selv vælge om du vil læse eller lytte til Børsen Morgenbriefing. Meld dig til herunder.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette F ærgerlig og overrasket efter Trump-aflysning: "Men jeg vil ikke betragte det som en krise"

Bjarne Corydon: Frederiksen har klogt taget højde for at den amerikanske interesse for Grønland er reel og varig

Analytiker har regnet på den potentielle effekt af negative indlånsrenter for private: Kan rykke mange pct på bankers bundlinje

Trump er nummer to i opgøret om Grønland

Først finansdirektøren, så topchefen: Pandora-bosser køber aktier for millioner

Medie: Magtspil om Mærsk-rival sender aktiekursen på himmelflugt

Frygt for økonomisk krise giver boligejere skæve renter

Lars Seier forsvarer Trumps aflysning: "Vores politikere opfører sig som en flok provinsielle klaphatte"

Statsministeren indkalder pressen efter Trumps aflysning