Uber søger om optagelse på børsen i New York: Ingen planer om  udbytte inden for "en overskuelig fremtid"
Foto: Josh Edelson/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske kørselstjeneste Uber har torsdag søgt om at blive optaget på børsen i New York.

Ifølge Bloomberg News planlægger selskabet at sælge aktier gennem en børsnotering med hjælp fra banker som Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays og Citigroup.

I torsdagens meddelelse til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, skriver Uber, at selskabet ikke har planer om at udbetale udbytte inden for "en overskuelig fremtid".

Uber, der er kendt for sin appbaserede tjeneste til bestilling og betaling af transportydelser, oplyser også i meddelelsens risikoafsnit, at selskabet forventer, at driftsudgifterne vil stige markant i fremtiden - og at der kan være en risiko for, at Uber ikke vil generere overskud. Det skriver Bloomberg News.

Onsdag aften skrev The Wall Street Journal, der havde oplysningerne fra anonyme kilder, netop, at selskabet ville indsende ansøgningen om at blive optaget på børsen torsdag.

Samtidig skrev mediet, at Uber går efter at rejse omkring 10 mia. dollar gennem børsnoteringen. Kilderne oplyste desuden, at det potentielle kursniveau for en aktie er sat til mellem 48-55 dollar, og ifølge The Wall Street Journal vil det svare til, at Uber sigter efter en markedsværdi på mellem 90-100 mia. dollar.

Ubers børsnotering har været ventet, og analytikere har tidligere anslået, at selskabet ville få en samlet markedsværdi på 120 mia. dollar. Ifølge flere medier ventes børsnoteringen også et blive en af de største blandt de amerikanske teknologiselskaber.

I slutningen af marts blev konkurrenten Lyft også noteret på børsen i New York, og siden er aktien faldet 15,3 pct. i værdi.

De seneste dage har den konkurrerende kørselstjeneste haft nogle særligt hårde dage på børsen, mens den ventede børsnotering af Uber nærmede sig. Lyft-aktien sluttede dog 1,5 pct. højere torsdag efter et fald på 10,9 pct. onsdag.

/ritzau/FINANS


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Novozymes vil fyre i hovedkontor og styrke sælgerne

Effektive metalarbejdere holder beskæftigelsen nede

Bagmandspolitiet ransager Nordeas danske hovedsæde i hvidvasksag

Aktiestatus i USA: Plusser inden rentemøde - opkøb løfter Sotheby's og Array

Aktieluk i Europa: Branchegigants nedjustering spredte ringe i vandet

Højt spil: Ordrebogen er rekordtyk og aktiekursen kan fordobles

Markedet lukker: Novozymes faldt efter præsentation af ny strategi

Paw Patrol-forhandler vokser trods konkurs i Top-Toy

Fuld fart på konverteringerne inden frist og sommerferie