Genmab-partner sætter gang i nyt fase 3-studie med Darzalex
Topchef i Genmab Jan van de Winkel.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Biotekselskabet Genmabs amerikanske partner, Janssen, har planer om at starte et nyt fase 3-studie med en kombination af Darzalex i en subkutan version og kræftmidlet Revlimid, der også går under betegnelsen lenalidomide.

Det skriver Genmab i en meddelelse onsdag eftermiddag, hvori det fremgår, at studiet ventes at starte i løbet af første halvår af 2019.

I studiet vil Janssen sammenligne kombinationen af de to midler med brugen af Revlimid alene til vedligeholdende behandling af nyligt diagnosticerede patienter med knoglemarvskræft, der er MRD-positive efter førstebehandling med stamcelletransplantation.

MRD, der også kendes som Minimal Residual Disease, er navnet på de små mængder af skjulte kræftceller, der er tilbage hos patienten, og som er blandt hovedårsagerne til, at kræftpatienter får tilbagefald. Er patienten MRD-negativ, ses det, som indikation af at patienten er sygdomsfri.

Det primære endepunkt for studiet er, at patienterne i løbet af et år går fra at være MRD-positive til at være MRD-negative, oplyser Genmab i meddelelsen.

"Vi er glade for at se Janssens fortsatte engagement i at evaluere brugen af Daratumumab (Darzalex, red.) i en bred vifte af kombinationer. Vi håber, at studiet vil levere evidens for Daratumumabs potentiale til at give en fordel til patienter med knoglemarvskræft ud over standardbehandlingerne i vedligeholdelsesfasen," siger Jan van de Winkel, der er administrerende direktør hos Genmab, i meddelelsen.

Ritzau Finans

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Flertal af USA's finanschefer spår recession fra sommeren 2020

Klaus Riskær siger farvel til endnu en folketingskandidat

Digital scrapbog børsnoteres til værdi over 83 mia kr i New York

Eivind Kolding blev fyret i Danske Bank og kom videre: "Jeg har bestemt haft min andel af problemer"

Kim Jong-un aftaler visit i Rusland for at møde Putin

Sådan ser flyselskaber fremtidens flykabine

Trump frikendte sig selv: nu frigives Muellers rapport

Højdepunkter fra møbelmessen i Milano

Kraftigt jordskælv rammer Taiwan