Virksomheder Af
Uenigheder mellem DSB og Dansk Jernbaneforbund ser ud til igen at påvirke togtrafikken i landet på mandag.

Flere af de ansatte truer nemlig med at strejke, skriver Ekstra Bladet, som henviser til en pressemeddelelse fra de ansatte.

De ansatte skriver, at medarbejderne i DSB må meddele offentligheden, at arbejdet nedlægges mandag 1. april fra klokken 04.00 til 15.00.

- DSB har valgt at opsige samtlige tillidsmænds erhverv fra denne dato. Der vil altså ingen tillidsmænd være i hele DSB fra 1. april, står der.

Avisen skriver, at konflikten mellem DSB og de ansatte har ulmet et stykke tid, og at en strejke har været på tale igennem længere tid, hvis systemet med tillidsmændene blev udfordret.

I en pressemeddelelse bekræfter Dansk Jernbaneforbund, at der ikke længere er tillidsfolk i DSB fra mandag 1. april. Dansk Jernbaneforbund skriver ligeledes i meddelelsen, at lønnen for april beror på DSB's vurdering af, hvordan det fremtidige lønsystem skal se ud.

"Det er ikke noget, som Dansk Jernbaneforbund har forhandlet - endsige ved, hvordan ser ud!" står der i meddelelsen. 

Forbundsformand Henrik Horup udtaler i meddelelsen:

"Mandag mødtes vi med DSB i Dansk Industri i et forsøg på at få genstartet forhandlingerne. Efterfølgende mødtes vi med alle områdegrupperne i et forsøg på at nå til enighed om, hvordan vi kunne få forhandlingerne i gang igen. Vi har sendt flere løsningsforslag, men sådan ville DSB det desværre ikke. Det var ganske få forbehold, som ville være uden omkostninger for DSB."

Men DSB er klar til at gå i retten, såfremt de ansatte vælger at nedlægge arbejdet, påpeger Poul Gemzøe-Enemark, der er underdirektør i DSB.

- Vi har allerede orienteret Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening, at der vil være tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, siger han til Ekstra Bladet.

- Og jeg vil sende et brev til Dansk Jernbaneforbund, hvor jeg i klare vendinger fortæller, at jeg forventer, at de beder folk om at lade være med at nedlægge arbejdet. Hvis det sker, er det så ufint, som det kan være, siger han.

Han bestrider, at der ikke er plads til tillidsfolk i DSB. Overfor avisen fortæller han, at parterne er blevet enige om, at 41 tillidsfolk ville være passende.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Valgstedsmålinger: K sikrer mandat - katastrofevalg til DF

Le Pen slår Macron, grøn bølge i Tyskland og glade spanske socialister: Her er dit europæiske overblik efter første måling

Liveblog: S og V står begge til fremgang i målinger, Folkebevægelsen mod EU ser ud til at ryge helt ud

Medie: Momssvindel for 1,2 mia kr kørte igennem Danske Bank

Kåre Schultz' Teva betaler over halv mia for at lukke misbrugssag i Oklahoma

Måling: Tyske regeringspartier får klø ved EU-valg

Hvem sikrer flertal? Stormer EU-skeptikerne frem? Disse fem EU-dramaer skal du følge i aften

Grundfos' topchef i klimaopråb: "Ambitionsniveauet kan simpelthen ikke blive for højt"

CMP Nedrivning kæmper for at undgå konkurs efter millionbøde i konkurrencesag