Mobilepay-topchef er åben for flere banker i ejerkredsen
Mark Wraa-Hansen.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Den populære mobilbetalingstjeneste MobilePay kan måske snart komme på flere hænder, skriver Finans.dk.

Mobilepay, der bruges af godt 4,1 mio. danskere, ejes i dag fuldstændigt af Danske Bank, men ejerforholdet er ikke som skrevet i granit, fortæller Mark Wraa-Hansen, som er topchef i Mobilepay.

Han vurderer, at det kunne være positivt at få nogle af de 62 partnerbanker, som er en del af Mobilepay-fællesskabet, med i ejerkredsen. 

 "Det er jo ultimativt noget, som vores ejer bestemmer. Men mit synspunkt er, at vi har et glimrende samarbejde med bankerne. Så ja, jeg ser gerne, at flere banker kommer ind i ejerkredsen," siger Mark Wraa-Hansen til Finans.dk

Danske Bank ser positivt på forslaget

Tidligere har Danske Bank over for Børsen åbnet op for at sælge ud af ejerandelene, så andre banker kunne komme ind i ejerkredsen.

"Det er også noget af det, som kommer til at vise sig. Vores tilgang er den, at det, som er bedst for udbredelsen af Mobilepay, er det, vi helst vil have. Så vi er også i den sammenhæng åbne over for forskellige konstellationer," sagde Jesper Nielsen, i april 2018 til Børsen, der dengang var formand for Mobilepay.

I dag er Jesper Nielsen midlertidig topchef for hele Danske Bank, efter Thomas Borgen i september måtte stoppe efter den store hvidvaskskandale. 

I april sidste år  var Jesper Nielsen ikke afvisende for, at der kunne komme nyt blod i ejerkredsen inden for et år eller to.

Siden da er det kun gået én vej for MobilePays erhvervsforretning, som ifølge Finans.dk på to år har øget antallet af erhvervskunder, typisk mindre butikker og webshops, med 85.000.

Derfor er Jesper Nielsen heller ikke afvisende over for idéen om at sælge ud af ejerandelene af Mobilepay, siger han til Finans.dk, "når tiden er moden."

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andelsboligkøbere går glip af rentefesten: Sådan sikrer du dig på det usikre marked

Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd