B&O har skuffet storaktionær: "Men jeg har fortsat tro på, at B&O er på rette spor"
Claus Wiiinblad, ATP.
Foto: Marie Bentzon.
Virksomheder Af
Pensionskæmpen ATP, der er en af Bang & Olufsens største aktionærer med en ejerandel på over 10 pct., har tidligere været ude med kritik, når Struer-virksomheden ikke har leveret som forventet. 

I dag, hvor aktiekursen i B&O dykker med over 26 pct. efter en endnu en markant nedjustering, lægger Claus Wiinblad, aktiechef i ATP, heller ikke skjul på, at udviklingen er skuffende. 

"Der er ingen tvivl om, at selskabet er inde i en transformationsfase, hvor der sker nogle ret store omlægninger, og det er selvfølgelig utilfredsstillende, at eksekveringen af det ikke har været bedre," siger Claus Wiinblad. 

Bang & Olufsen nedjusterede natten til tirsdag forventningerne til omsætningen, så man nu regner med et fald på omkring 10 pct. sammenlignet med det seneste fulde regnskabsår.

En melding, der står i stor kontrast til det, selskabet forventede for få måneder siden. Her regnede elektronikvirksomheden med en salgsvækst på 10 pct. 

"Men jeg har fortsat tro på, at B&O er på rette spor, men jeg har selvfølgelig været skuffet over den eksekvering, der er sket," siger Claus Wiinblad. 

Har I tillid til, at Henrik Clausen fortsat er den rigtige mand på posten?

"Den slags spørgsmål svarer vi aldrig på," siger aktiechefen. 

Tv-forretning i stort dyk

Ifølge B&O er der to hovedårsager til, at omsætningen i tredje kvartal er langt lavere end forventet.
Først og fremmest falder omsætningen i den såkaldte Staged-kategori, hvor TV-forretningen hører under, med 34 pct. i forhold til samme kvartal sidste år.

"Det bedste, vi kan gøre nu, er at eksekvere på den strategi, vi har lagt, og det skal vi blive bedre til, end vi har været de sidste par kvartaler," sagde Henrik Clausen til Børsen tidligere på dagen. 

Ifølge Claus Wiinblad er det nu afgørende, at selskabet lykkes med sin strategi. 

"Det vigtige er, at man i den kommende periode – og så kan man diskutere, hvor lang den periode skal være – beviser, at det her er bump på vejen, og at man får omlægningen til at virke," siger Claus Wiinblad. 
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet