Efter kritik af dobbeltrolle - hofchef stopper som formand for Poul Due Jensens Fond
Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret klokken 20:23 - Christian Schønau blev den 11. marts valgt som ny formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos. Nu har han valgt at trække sig som formand for en af landets største fonde, allerede inden han er tiltrådt hvervet.

Christian Schønau er desuden hofchef ved Kronprinsparrets Hof og medlem af andre fondsbestyrelser. Den dobbeltrolle er fra flere sider blevet karakteriseret som problematisk.

"Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for Kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond," udtaler Christian Schønau som formand for Poul Due Jensens Fond.

"Derfor har jeg meddelt bestyrelsen for Fonden, at jeg stopper som bestyrelsesmedlem og formand, når Fonden har haft rimelig tid til at finde en erstatning - eller senest på næste bestyrelsesmøde i juni måned," udtaler Christian Schønau videre.

Beklagelse og ærgrelse

Christian Schønau stod til at afløse Estrid Due Hesselholt som formand for Poul Due Jensens Fond, som led i en omfattende rokade i den magtfulde Grundfos-familie.

"Vi tager med beklagelse og ærgrelse Christian Schønaus beslutning til efterretning," meddeler Kim Nøhr Skibsted, der er fondsdirektør i Poul Due Jensens Fond.

Christian Schønau, 52 år, har været medlem af bestyrelsen siden december 2018, og er forhenværende departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Opdateres

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Aktieluk i USA: Fed-kommentar og optrappet Iran-krise sendte markedet ned

Oliepriserne går op efter Irans beslaglæggelse af britisk tanker

Bjarke Ingels og Henrik Werdelin smider penge i dansk tech-selskab: Vil digitalisere ejendomsbranchen

Regeringen står fast: Vil ikke betale mere til EU's budget

Aktiestatus i USA: Microsoft belønnes i lysegrønt marked efter pæne tal

SF og R tror på forbud mod salg af fossilbiler trods EU-nej

Audis storsælger vil ikke bare ligne alle andre Audier

Markedet lukker: Pandora med bundplacering efter sænket kursmål