Efter kritik af dobbeltrolle - hofchef stopper som formand for Poul Due Jensens Fond
Foto: Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret klokken 20:23 - Christian Schønau blev den 11. marts valgt som ny formand for Poul Due Jensens Fond, der ejer Grundfos. Nu har han valgt at trække sig som formand for en af landets største fonde, allerede inden han er tiltrådt hvervet.

Christian Schønau er desuden hofchef ved Kronprinsparrets Hof og medlem af andre fondsbestyrelser. Den dobbeltrolle er fra flere sider blevet karakteriseret som problematisk.

"Det er ikke holdbart, at der kan rejses tvivl om en sammenblanding af interesser mellem mit hverv som hofchef for Kronprinsparret og bestyrelseshvervet i Poul Due Jensens Fond," udtaler Christian Schønau som formand for Poul Due Jensens Fond.

"Derfor har jeg meddelt bestyrelsen for Fonden, at jeg stopper som bestyrelsesmedlem og formand, når Fonden har haft rimelig tid til at finde en erstatning - eller senest på næste bestyrelsesmøde i juni måned," udtaler Christian Schønau videre.

Beklagelse og ærgrelse

Christian Schønau stod til at afløse Estrid Due Hesselholt som formand for Poul Due Jensens Fond, som led i en omfattende rokade i den magtfulde Grundfos-familie.

"Vi tager med beklagelse og ærgrelse Christian Schønaus beslutning til efterretning," meddeler Kim Nøhr Skibsted, der er fondsdirektør i Poul Due Jensens Fond.

Christian Schønau, 52 år, har været medlem af bestyrelsen siden december 2018, og er forhenværende departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet

Opdateres

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Forsikringscheferne sikrer det bedste afkast til aktionærerne

Amerikanske læger om Ambus væksthåb: Det skal gennemtestes inden vi vil bruge det

Dagens måling: Kristendemokraterne står til at komme i Folketinget

Teknisk analyse: Hold dig fra Ambu og Pandora

Analytikere går forbi små aktier: Derfor findes uopdaget guld her

Stark fordobler størrelse med milliardopkøb: "Intet mindre end en historisk milepæl"

Simcorp falder tungt på tøven i investeringsbranchen

Trumps handelskrig og brexit skaber frygt hos danske topchefer: "Der er mange følelser i spil"

Analytiker: Lavpris-selskaber presset på indtjening - dette skal du holde øje med som investor