Nilfisk indgår samarbejde med udvikler af kunstig intelligens
Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den danske støvsugerproducent Nilfisk har indgået et samarbejde med det amerikanske softwarefirma Brain Corp, der fremstiller platforme med kunstig intelligens (AI) til mobile robotter.

Partnerskabet er et led i udbygningen af Nilfisks førerposition indenfor det voksende marked for rengøringsrobotter, fortæller den danske virksomhed i en meddelelse mandag eftermiddag.

"Rengøringsrobotter målrettet professionelle kunder udgør en stigende del af forretningen hos Nilfisk. Om 3-5 år forventer selskabet, at området vil udgøre 10 pct. af omsætningen, og ambitionerne for det voksende marked har allerede medført omfattende transformationer af forretningen."

"Igennem de senere år har Nilfisk derfor investeret signifikant i udvikling af både robotteknologi og digitale løsninger. Som led heri har Nilfisk indgået partnerskaber med højtspecialiserede tech-virksomheder, der komplementerer selskabets kerneforretning; professionel rengøring," fremgår det af meddelelsen.

Brain Corp er specialiseret i at udvikle avancerede operativsystemer til blandt andet rengøringsrobotter.

Operativsystemerne, der går under betegnelsen BrainOS, bruger kunstig intelligens til blandt andet at optimere robotternes lokalitetsbevidsthed, opsamling og brug af data og kan skaleres og tilpasses på tværs af miljøer og rengøringsløsninger.
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Thulesen: DF redder ikke S fra løftebrud

Helle Ib: DF blokerer for Mette F's powershopping

Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"