Britisk stormagasinkæde modtager købstilbud på Magasin du Nord
Foto: Anne Bæk/ Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Den kriseramte britiske stormagasinkæde Debenhams har modtaget et købstilbud på Magasin du Nord fra sin største aktionær, Sports Direct. Buddet lyder på 100 mio. pund, eller 868 mio. kr., og er en af flere løsninger, der er i spil for at få Debenhams økonomi tilbage på fode.

Meldingen afholder dog ikke Debenhams fra at styrtdykke på London-børsen, efter at selskabet har advaret om, at nogle af de løsningsmodeller ledelsen overvejer for at rejse ny finansiering i værste fald kan resultere i, at de eksisterende aktionærer taber alt.

Aktien i Debenhams falder med 35 pct. til bare 1,89 pence.

Debenhams advarsel falder i forbindelse med, at selskabet har indledt en proces for at få godkendt et nyt lån på op til 200 mio. pund af selskabets eksisterende långivere.

Sideløbende har Debenhams største aktionær, Sports Direct, der sidder på 29 pct. af aktierne, præsenteret en alternativ plan om at købe Magasin du Nord ud af Debenhams.

Sports Direct tilbyder ifølge en meddelelse at købe Magasin du Nord for 100 mio. pund kontant. Mener Debenhams, at Magasin du Nord er mere værd, indbyder Sports Direct til drøftelser om værdiansættelsen.

Sports Direct foreslår desuden at give Debenhams en etårig option på at købe den danske forretning tilbage til samme pris, som Sports Direct giver her og nu.

Desuden foreslår Sports Direct, at Debenhams skal have lov til at finde en anden ejer til Magasin du Nord og få del i den ekstra sum, et nyt salg eventuelt kan indbringe i løbet af de kommende 12 måneder.

Købstilbuddet følger et forslag fra Sports Direct i sidste uge om at tilføre Debenhams et rentefrit lån på 150 mio. pund.

Stifter og administrerende direktør i Sports Direct ønsker desuden at overtage chefstolen hos Debenhams.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Løkke efter S-udgifter på 37 mia kr: "Det er et markant ryk i en venstreorienteret retning"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet

Markedet lukker: Danske Bank i top - Simcorp til bunds på direktørsnak

Steen Bocian: Der er faktisk forskel på S og V

Stark-topchef har forhandlet hele natten om milliardopkøb: "Vi kommer til at fordoble vores omsætning"

S sætter 0 kroner af til opgør med "fattigdomsydelser"

Ambu-aktie i u-vending: Stort fald trods forrygende start på dagen

Mette F vil banke udgifterne op med 37 mia kr i 2025