Analytiker: Darzalex-salg i god underliggende udvikling i februar
Genmab-topchef Jan van de Winkel.
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
Genmabs amerikanske salg af kræftmidlet Darzalex viste underliggende en god udvikling i februar.

Det bemærker senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, efter at data fra det amerikanske analysehus Symphony Health Solutions har vist, at Darzalex har solgt for 126,8 mio. dollar i USA i februar mod 131,3 mio. dollar i januar.

Salget i februar er noget bedre end Sydbanks estimat, som ventede et salg for 122,3 mio. dollar.

"Vi bemærker i forbindelse med salget i februar i forhold til januar, at der er to "klinikdage" (arbejdsdage, red.) færre i februar i forhold til i januar. Korrigeret for de færre klinikdage viser Darzalez en underliggende fremgang på 7 pct. i februar i forhold til januar, hvilket vi anser som stærkt."

"Fremgangen er efter vores vurdering en konsekvens af fortsat markedspenetration - specielt i 2. linjebehandling - i USA," skriver Søren Løntoft Hansen i en kommentar.

Han tilføjer, at Genmab-investorerne ikke bør dvæle for meget ved udviklingen i den enkelte måned, men i stedet bruge dataene fra Symphony Health Solutions som en markør for en tendens.

Den seneste måneds salgstal ændrer heller ikke ved Sydbank-analytikerens forventninger til Darzalex-salget for i år, hvor der fortsat ventes et globalt markedssalg på 3010 mio. dollar.

"Vi ser et salg i USA på 1725 mio. dollar, som afspejler en solid underliggende vækst som en konsekvens af fortsat markedspenetration i USA."

"Hertil kommer, at Janssen i sidste uge annoncerede, at selskabet har indsendt registreringsansøgning for Darzalex i nydiagnosticerede patienter med knoglemarvskræft baseret på Maia-data igennem FDA's RTOR-behandling (projekt, hvor godkendelsestid forkortes, red.). Dermed kan Darzalex være ganske få uger fra en potentiel godkendelse," skriver han.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ørsted-aktier forgylder energikæmpe for tredje år i træk: Egenkapitalen runder 23 mia. kr.

SAS-piloter: "Strejke kan blive langvarig"

Novo Nordisk søger om godkendelse af diabetespille i EU

Norsk finanshus holder fast i købsanbefaling af SAS-aktie: Bonus kan blive annulleret

Han er topchef i en virksomhed, der er mere værd end Mærsk: "Dette er den største risiko din virksomhed overhovedet kan tage"

Jacob Pedersen: SAS-strejke kan vende overskud til underskud

PFA-topchef bekymret for at ECB løber tør for pengepolitisk ammunition

En film vi alle kan blive klogere af: "Til vi falder" skildrer på fineste vis livet, når det gør allermest ondt

Aller-topchef kalder det lovsjusk: Nu skal to ministre i samråd om nye momsregler