General Electric varsler om et "nulstillingsår" med underskud
Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkiv
Virksomheder Af
General Electric (GE) har varslet sine investorer om endnu et år med lavere underskud og pengestrømme fra sine kerneaktiviteter.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Ledende medarbejdere i GE omtalte i et telefonmøde torsdag 2019 som et "nulstillingsår". Ved mødet blev selskabets fremtidsplaner for gælds- og omkostningsnedskæringer også uddybet.

GE-aktien blev belønnet med en stigning på 0,28 dollar per aktie til 10,30 dollar - svarende til 68,05 kr. og en stigning på 2,8 pct. Til sammenligning kostede aktien 7 dollar i december, mens den for to år siden kostede 30 dollar.

Selskabets administrerende direktør, Larry Culp, har hidtil afvist at uddybe selskabets finansielle mål. Sidste uge løftede han dog sløret for, at flere af selskabets aktiviteter ikke vil skabe overskud i pengestrømmene i år.

Larry Culp gentog ved torsdagens telefonmøde, at han venter, at GE's industrielle kerneaktiviteter vil skabe positive pengestrømme i 2020 og frem.

"Jeg har tiltro til, at vores industrielle aktiviteter på længere sigt sammenlagt vil fordoble pengestrømmene sammenlignet med sidste år," sagde Larry Culp ved telefonmødet ifølge Wall Street Journal.

"Men der er stadig meget arbejde, før vi når dertil."

GE venter i 2019 at bruge 2 mia. dollar mere, end koncernen genererer gennem pengestrømmene. De nedtonede forventninger kommer i kølvandet på to svære år, hvor selskabet har oplevet et svigtende overskud med nedskæringer i aktionærernes udbytte til følge.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?