Vestas: CIP bestiller 162,2 MW til projekt i Texas
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Vindmølleproducenten Vestas har modtaget en ordre på 47 styk V126-3,45 MW-turbiner eller samlet 162,2 MW fra Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Det fremgår af en pressemeddelelse fra CIP mandag aften.

Møllerne skal anvendes til et onshore-projekt med navnet Bearkat II i Glasscock County i Texas i USA. Bearkat II ventes at blive sat i drift i december 2019, og projektet kvalificerer sig 100 pct. til skatterabatten under PTC-ordningen i USA.

Vestas skal også levere drift og service af turbinerne i 30 år, fremgår det.

I alt vil CIP investere 80 mio. dollar eller mere end 500 mio. kr. i projektet gennem investeringsfonden Copenhagen Infrastructure II K/S, og ifølge CIP vil en eller flere andre investorer deltage i projektet og levere den resterende nødvendige kapital.

"Vi er meget begejstrede for at annoncere vores investering i Bearkat II-vindprojektet, hvilket demonstrerer vores fortsatte engagement i at investere i best-in-class vedvarende energiprojekter," udtaler Christian Skakkebæk, som er seniorpartner i CIP, i meddelelsen.

Bearkat II er det femte større landprojekt for Copenhagen Infrastructure II K/S, som med projektet vil nå op på 821 MW i USA. Det er udviklet i samarbejde med Triglobal Energy.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


E-sport vokser eksplosivt i verden: Omsætning spås over 7 milliarder i 2019

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen