Copenhagen Infrastructure Partners i milliardsamarbejde i Chicago: Skal lave ledningsnet for 16 mia med Siemens
Chicagos flod og skyline
Foto: Jim Young / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Siemens og den danske investeringsfond Copenhagen Infrastructure Partners går sammen om at bygge og drive et ledningsnet, der skal transportere sol- og vindenergi fra amerikanske Iowa til Chicago.

Det skriver Wall Street Journal, der også beskriver, at projektet koster i omegnen af 2,5 mia. dollar, svarende til ca. 16,5 mia. kr. 

Ledningsnettet, der skal gå over en 550 km lang strækning, skal ligge under jorden. På den måde er det ikke så sårbart overfor tornadoer og andre vejrfænomener, som kan påvirke ledningsnettet, når det befinder sig over jorden.  

Når ledningsnettet er bygget, vil det kunne transportere op mod 2100 megawatt - i amerikansk skala svarer det til et stort atomkraftværk - og skal fungere som en forlængerledning for i alt 13 stater, så mere bæredygtig energi kan komme ud til det amerikanske folk. 

Projektet skal dog stadigvæk opnå visse statslige og føderale tilladelser, før projektet kan blive til virkelighed.

Forhåbningen er, at nettet kan være oppe at køre i år 2024.  

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån

UBS: Tror ikke de store banker følger Jyske Banks negative linje

Analytiker: Thomas Cook-konkurs vil give dønninger i Europa