Virksomheder Af
Genmab er på vej til at blive et ikonisk biotekselskab. Med blockbusteren Darzalex til behandling af knoglemarvskræft allerede på markedet og med en stærk pipeline er det inden for rækkevidde, vurderer selskabets topchef.

Det skriver Finans.

"Vi er tæt på at blive et ikonisk biotekselskab. Vi har et fantastisk lægemiddel på markedet i form af Darzalex, og der er store muligheder inden for MS (multipel sclerose, red) i partnerskab med Novartis," lyder det fra Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab, over for Finans.

 "Det sammenholdt med, at vi har en af de mest interessante pipelines overhovedet, gør, at vi nærmer os min drøm om at blive et ikonisk selskab. Det er vi, hvis vi lykkes med at skabe en eller to vindere mere, og det er muligt inden for få år," siger han videre.

Genmab fremlagde onsdag aften sit regnskab for 2018. Det var overraskende positivt på omsætningsprognosen, men også en stor stigning i omkostningerne i 2019 til 2600 mio. kr. kom bag på analytikerne.

- Vi har en fuldstændig fantastisk pipeline, som vi vil investere meget i. Det er derfor, vi ønsker at investere så meget i den. Vi gør det, fordi vi har stor tro på vores lægemiddelkandidater, og ikke fordi vi vil købe nye flotte biler eller fancy kontorfaciliteter, forklarer van de Winkel til Finans.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rød mandag - bankaktier fortsætter ned

Dansk analysegigant nærmer sig 2,5 mia. kr. i omsætning efter år med pres på indtjeningen

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i - kun Slovenien er dyrere

Følg aktiemarkedets åbning: Alle C25-aktier sendt i rødt

Financial Times: Digital handel blokerer forhandlingerne mellem USA og Kina

ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Udsigt til rød aktiestart: Nervøse investorer skal stille sig på sidelinien i dag

Danfoss vil hælde mere benzin op opkøbsmaskinen: Har 15 milliarder til at købe virksomheder for

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off