Mærsk dropper endnu en sejlads på grund af svag efterspørgsel
Foto: Arkiv: Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
I et tegn på svækket efterspørgsel på containerfragt har Mærsk droppet endnu en sejlads fra Asien til Europa oven på det kinesiske nytår.

Skibet Estelle Maersk sejler ikke som planlagt fra Qingdao i det nordøstlige Kina 2. marts, fortæller rederiet i en meddelelse til kunderne mandag.

Årsagen er "sæsonmæssige fald i efterspørgslen", som får Mærsk til at reducere kapaciteten på den ellers så travle handelsrute.

I forvejen havde Mærsk og partneren MSC fra 2M-alliancen aflyst ti planlagte afgange i løbet af februar på grund af det kinesiske nytår, som får en stor del af Kinas industrisektor til at lukke ned i en uge.

Der var tegn på god efterspørgsel på fragt fra Kina til Europa i januar op til nytår, hvor straksraten holdt sig tæt på 1000 dollar per tyvefodscontainer for første gang i halvandet år ifølge Shanghai Shipping Exchange. Men efter nytåret faldt raten til 906 dollar i sidste uge, og ifølge The Loadstar er der ildevarslende meldinger fra kilder i markedet om det fremtidige niveau.

Også 2M-alliancens store rivaler, THE og Ocean-alliancerne, ventes at sløjfe afgange for at tilpasse udbuddet, skriver The Loadstar.

De to rivaliserende alliancer har ellers gået med planer om kapacitetsforøgelser på netop Asien-Europa-ruterne til marts og april.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Forbrugerombudsmanden politianmelder kviklånsselskaber: Magnus Kjøller har millioner på spil

Sommerhussalget i eksplosiv start: Fordoblet siden 2011

Milliardprojektet, der gik i vasken: Navngivne aktører undsiger aftaler om bykonges drømmevandland

Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Aktieåbning: DSV i bund og Genmab i top i negativt C25

Nordea til investorerne: Sæt ikke forventningerne for højt til Fed i aften - udsigt til røde markeder

Mærsk: Sælger resterende Total-aktier for knap 6,6 mia. kr.

Talsmand for May: Vil bede EU om at udskyde brexit