Medier: Honda vil lukke fabrik i Storbritannien
En Honda-medarbejder forlader fabrikken i Swindon efter endt arbejdstid. Hvis det bekræftes, at fabrikken lukker, er 3500 job på spil. (Arkivfoto)
Foto: Max Nash/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den japanske bilfabrikant Honda har planer om at lukke sin fabrik i den britiske by Swindon.

Det oplyser kilder til tv-stationerne Sky News og BBC.

Honda beskæftiger 3500 arbejdspladser på fabrikken i det sydvestlige England. Det er den japanske bilgigants eneste fabrik i EU.

Den officielle meddelelse fra Honda kan komme allerede tirsdag morgen. Fabrikken vil efter planen lukke i 2022, oplyser kilder til Sky News.

Det var ikke umiddelbart muligt for Sky News at få oplysningen bekræftet fra bilfabrikanten.

Heller ikke det britiske erhvervsministerium vil kommentere oplysningen, skriver Reuters.

Men en lokal politiker siger, at han har mødtes med erhvervsministeren og med repræsentanter fra Honda, som har bekræftet nyheden over for ham.

- Det er ikke brexit-relateret. Det er en afspejling af det globale marked. De ønsker at konsolidere produktionen i Japan, siger politikeren, Justin Tomlinson, der selv stemte for brexit i 2016, til Reuters.

Hvis fabrikken lukker, vil det være et hårdt slag for den britiske bilindustri. I forvejen hersker der enorm usikkerhed om, hvad fremtiden bringer, når briterne efter planen træder ud af EU i slutningen af næste måned.

I januar meddelte Honda, at virksomheden vil lukke fabrikken ned i seks dage i april. Det sker for at forberede sig på de uregelmæssigheder eller afbrydelser, der måtte komme i tiden efter brexit, skriver BBC.

Sidste år sagde vicedirektøren for Honda Europe, Ian Howell, at hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, vil det koste virksomheden et tocifret millionbeløb i britiske pund, skriver BBC.

Honda byggede sidste år lidt over 160.000 biler på fabrikken i Swindon, hvor den blandt andet fremstiller Civic-modellen.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk bitcoin-velhavers schweiziske selskab har tjent 347 mio kr på to år

Analyse: Vestager har små chancer for at nuppe en toppost i EU - lægger pres på Løkke og Frederiksen

Aktier i USA: Biotekselskab står til skidt start i ventet surt marked

Direktør tror ikke på ledelsesbøger og MBA-kurser: "For mig at se får du 75 pct af din ledelsesstil fra dine forældre"

Ny rekordkurs til 1,5 procentslånet: "Det er bemærkelsesværdigt"

Jeansgigant gør igen sin entré på fondsbørsen: Markedsværdi vil være på 42 mia kr

GN-formand: "vi har gjort et kæmpe arbejde med at skabe værdi for aktionærerne de seneste ti år, og vi tror, at rejsen vil fortsætte"

Aktier i Europa: ALK-rival banker op - Legoland-ejer ryger sydover

Chefstrateg: Risikoen for no-deal er steget - skru ned for risikable investeringer