Britisk gigant stiger pænt efter regnskab
Foto: Stephen Hird / Reuters / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den britiske forbrugsvaregigant Reckitt Benckiser, der leverer alt lige fra rengøringsmidlet Cillit Bang til halstabletterne Strepsils, får medvind på børsen mandag, efter at selskabet har aflagt regnskab for fjerde kvartal 2018.

Med regnskabet styrer selskabets administrerende direktør, Rakesh Kapoor, Reckitt Benckiser tilbage på sporet, og efter syv år i selskabet forbereder topchefen ligeledes nu sin afgang, skriver Bloomberg News.

Allerede i januar meddelte Kapoor, at han ville gå på pension i udgangen af 2019, og udmeldingen er formentlig derfor ikke noget, som bekymrer investorerne. Mandag stiger Reckitt Benckiser-aktien 4,8 pct. til 63 pund.

Regnskabet viste en vækst i det sammenlignelige salg i kvartalet på 4 pct. Til sammenligning havde selskabet selv estimeret en vækst på 3,3 pct., og for 2019 venter selskabet, at salget vil stige med 3-4 pct.

- Udviklingsmaskinen i selskabet er blevet genstartet og genopladet, siger Rakesh Kapoor i en kommentar til dagens regnskab.

Selskabets finansdirektør, Adrian Hennah, fortalte efter mandagens regnskab, at selskabet er godt på vej mod sit mål om at splitte selskabet i to mere autonome dele, der har fokus på henholdsvis sundhed og hjemmepleje.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Pensionboss skal afløse Karsten Dybvad som formand for CBS

Dansk bitcoin-velhavers schweiziske selskab har tjent 347 mio kr på to år

Analyse: Vestager har små chancer for at nuppe en toppost i EU - lægger pres på Løkke og Frederiksen

Corbyn vil forhandle alternativ aftale på plads med EU

Aktier i USA: Biotekselskab står til skidt start i ventet surt marked

Direktør tror ikke på ledelsesbøger og MBA-kurser: "For mig at se får du 75 pct af din ledelsesstil fra dine forældre"

Ny rekordkurs til 1,5 procentslånet: "Det er bemærkelsesværdigt"

Jeansgigant gør igen sin entré på fondsbørsen: Markedsværdi vil være på 42 mia kr

GN-formand: "Vi har gjort et kæmpe arbejde med at skabe værdi for aktionærerne de seneste ti år, og vi tror, at rejsen vil fortsætte"