Britisk gigant stiger pænt efter regnskab
Foto: Stephen Hird / Reuters / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den britiske forbrugsvaregigant Reckitt Benckiser, der leverer alt lige fra rengøringsmidlet Cillit Bang til halstabletterne Strepsils, får medvind på børsen mandag, efter at selskabet har aflagt regnskab for fjerde kvartal 2018.

Med regnskabet styrer selskabets administrerende direktør, Rakesh Kapoor, Reckitt Benckiser tilbage på sporet, og efter syv år i selskabet forbereder topchefen ligeledes nu sin afgang, skriver Bloomberg News.

Allerede i januar meddelte Kapoor, at han ville gå på pension i udgangen af 2019, og udmeldingen er formentlig derfor ikke noget, som bekymrer investorerne. Mandag stiger Reckitt Benckiser-aktien 4,8 pct. til 63 pund.

Regnskabet viste en vækst i det sammenlignelige salg i kvartalet på 4 pct. Til sammenligning havde selskabet selv estimeret en vækst på 3,3 pct., og for 2019 venter selskabet, at salget vil stige med 3-4 pct.

- Udviklingsmaskinen i selskabet er blevet genstartet og genopladet, siger Rakesh Kapoor i en kommentar til dagens regnskab.

Selskabets finansdirektør, Adrian Hennah, fortalte efter mandagens regnskab, at selskabet er godt på vej mod sit mål om at splitte selskabet i to mere autonome dele, der har fokus på henholdsvis sundhed og hjemmepleje.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mistænkelige kunder sendte op mod 4 mia gennem hvidvaskanmeldt andelskasse - på kun 12 måneder

Nationalbanken spår flyvende vækst og blød landing

Her er storinvestorernes ni defensive aktiefavoritter

Forbrugerombudsmanden politianmelder kviklånsselskaber: Magnus Kjøller har millioner på spil

Milliardprojektet, der gik i vasken: Navngivne aktører undsiger aftaler om bykonges drømmevandland

Sommerhussalget i eksplosiv start: Fordoblet siden 2011

Ny stor hvidvasksag: Suspekte firmaer på stribe var kunder i andelskasse

Aktieåbning: DSV i bund og Genmab i top i negativt C25

Nordea til investorerne: Sæt ikke forventningerne for højt til Fed i aften - udsigt til røde markeder