Britisk gigant stiger pænt efter regnskab
Foto: Stephen Hird / Reuters / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den britiske forbrugsvaregigant Reckitt Benckiser, der leverer alt lige fra rengøringsmidlet Cillit Bang til halstabletterne Strepsils, får medvind på børsen mandag, efter at selskabet har aflagt regnskab for fjerde kvartal 2018.

Med regnskabet styrer selskabets administrerende direktør, Rakesh Kapoor, Reckitt Benckiser tilbage på sporet, og efter syv år i selskabet forbereder topchefen ligeledes nu sin afgang, skriver Bloomberg News.

Allerede i januar meddelte Kapoor, at han ville gå på pension i udgangen af 2019, og udmeldingen er formentlig derfor ikke noget, som bekymrer investorerne. Mandag stiger Reckitt Benckiser-aktien 4,8 pct. til 63 pund.

Regnskabet viste en vækst i det sammenlignelige salg i kvartalet på 4 pct. Til sammenligning havde selskabet selv estimeret en vækst på 3,3 pct., og for 2019 venter selskabet, at salget vil stige med 3-4 pct.

- Udviklingsmaskinen i selskabet er blevet genstartet og genopladet, siger Rakesh Kapoor i en kommentar til dagens regnskab.

Selskabets finansdirektør, Adrian Hennah, fortalte efter mandagens regnskab, at selskabet er godt på vej mod sit mål om at splitte selskabet i to mere autonome dele, der har fokus på henholdsvis sundhed og hjemmepleje.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen