Efter et halvt års søgen: Pandora har fundet ny topchef
Ny adm. direktør i Pandora er Alexander Lacik
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret kl. 15:20. Pandoras bestyrelse har i dag udnævnt den svenske 54-årige Alexander Lacik til administrerende direktør efter et halvt års søgen. 

Den nye administrerende direktør kommer fra en stilling som adm. direktør i britiske Britax Ltd., som producerer sikkerhedsudstyr til børn.

LÆS OGSÅ: TOPCHEF ANDERS COLDING FRIIS STOPPER I PANDORA

Bestyrelsesformand i Pandora, Peder Tuborgh siger i en meddelelse til fondsbørsen: 

"Jeg er meget tilfreds med, at vi har formået at tiltrække Alexander Lacik som Pandoras nye CEO. Han er et perfekt match til vores strategiske retning og vil også være en stærk kapacitet til at føre Programme NOW ud i livet. Alexander excellerer i markedsføring og branding og har gennem sin karriere vist, at han er en fremragende og meget effektiv leder. Han har de helt rigtige evner og erfaring til at forny Pandoras brand"

LÆS OGSÅ: ANALYSE: EFTER DIREKTØR-EXIT - NU PEGER PILEN PÅ PEDER TUBORGH

Alexander Lacik udtaler ligeledes i meddelelsen:

"Jeg glæder mig meget til at begynde i Pandora. Pandora er et fantastisk selskab, der på uhørt kort tid er vokset til at være verdens største smykkebrand. Jeg ser frem til at arbejde videre med det nuværende strategiske fokus på at tilføre ny energi til brandet og genskabe væksten. Det er discipliner, som jeg er særligt optaget af, og jeg ser frem til at starte arbejdet og hjælpe ledelsesteamet med at gennemføre Programme NOW."

Med udnævnelsen vil Pandoras direktion udgøres af Alexander Lacik (CEO), Anders Boyer (CFO) og Jeremy Schwartz (COO). Indtil Alexander Lacik starter, vil selskabet fortsætte under den fælles ledelse af Anders Boyer og Jeremy Schwartz, som siden fyringen af Anders Colding Friis har udgjort selskabets direktion. 

Anders Colding Friis blev fyret efter et tungt 2018, hvor smykkeselskabet pludselig måtte nedjustere blot syv måneder efter, at selskabet havde præsenteret sine langsigtede målsætninger på en kapitalmarkedsdag i januar. 

Opdateres

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Vandretur uden for turistruten i det colombianske højland

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen

Tiffany-smykker fra en anden verden