Netcompany skal på jagt efter en ny bestyrelsesformand
Foto: Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
It-virksomheden Netcompany skal lede efter en ny bestyrelsesformand, da Pekka Ala-Pietilä vil opgive formandsposten ved udgangen af juni 2019.

Pekka Ala-Pietilä har været bestyrelsesformand siden 2017, og han ønsker at stoppe, fordi han på nuværende tidspunkt er medlem af for mange bestyrelser ifølge retningslinjerne fra Institutional Shareholder Services (ISS). Han er blandt andet også formand for finske Huhtamäki og Sanoma.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen torsdag eftermiddag.

"Jeg er taknemmelig for at have været en del af Netcompanys rejse. Hvis retningslinjerne havde tilladt det og med aktionærernes støtte, ville jeg have foretrukket et fortsætte som formand for et bemærkelsesværdigt selskab," siger han i meddelelsen. 

Netcompany foreslår, at Pekka Ala-Pietilä i første omgang genvælges på den kommende generalforsamling i marts, og at han efterfølgende vil fungere som bestyrelsesformand indtil juni i år. Det vil ifølge it-virksomheden sikre den "bedst mulige overgang".

Netcompany oplyser, at selskabet straks vil begynde at lede efter en ny bestyrelsesformand.

Der er også lagt op til ændringer i selskabets bestyrelse ved generalforsamlingen om en måned, da bestyrelsesmedlemmet Thomas Broe-Andersen har meddelt, at han ikke stiller op til genvalg.

Bestyrelsen foreslår i stedet britiske Scanes Bentley som bestyrelsesmedlem.

Netcompany afholder generalforsamling den 13. marts i Industriens Hus i København.

/ritzau/FINANS


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud