Virksomheder Af
Amerikanske Eli Lilly og tyske Boehringer Ingelheim har torsdag løftet sløret for nye studieresultater med diabetespillen Tradjenta, der er i klassen af såkaldte DPP4-midler.

I det såkaldte Carolina-studie sammenlignes sikkerhedsprofilen for Tradjenta i relation til hjerte-kar-sygdomme og hjerte-kar-død med diabetspillen Amaryl, der er baseret på sulfonylurinstoffer.

Studiet viste såkaldt ikke-inferiøritet for Tradjenta - altså at pillen er lige så sikker at tage som Amaryl fra franske Sanofi, når det kommer til risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

Det er patienter med type 2-diabetes og forøget risiko for hjerte-kar-sygdomme, der er blevet undersøgt i studiet.

Omvendt viste studiet heller ikke, at der er en noget større risiko ved sulfonylurinstofferne. Netop det var ellers et vigtigt område i relation til Novo Nordisks salg af GLP-1-midlerne Victoza og Ozempic samt oral Semaglutid, som endnu ikke er godkendt, har det amerikanske børshus Morgan Stanley tidligere vurderet.

Havde studiet fra Eli Lilly og Boehringer Ingelheim peget på, at sulfonylurinstoffer øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme sammenlignet med Tradjenta, kunne det nemlig ifølge banken også smitte positivt af på salget af GLP-1-midler under et.

- Den gamle kategori med sulfonylurinstoffer udgør stadig 15 pct. af alle diabetesrecepter og kan blive helt destabiliseret, hvis Carolina-studiet med 6041 patienter viser en forhøjet risiko på 20 pct. for alvorlige hjerte-kar-hændelser med sulfonylurinstoffer, skrev Morgan Stanley i en analyse i december.

Novo-aktien er da også ganske upåvirket af nyheden torsdag over middag, hvor den stiger med 0,4 pct. til 326,35 kr. - samme niveau som inden offentliggørelsen af studiet.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab