Thomas Hugo Møller er pilot, arbejder i Aalborg Lufthavn og sælger dyrefoder: Nu starter han et nyt flyselskab
Aalborg lufthavn bliver base for det nye flyselskab Great Dane Airlines.
Foto: Henning Bagger/Arkivfoto/Ritzau Scanpix
Thomas Hugo Møller og Huy Duc Nuyen vil starte et nyt flyselskab med base i Aalborg og luft under vingerne fra 14. juni 2019. Selskabet skal hedde Great Dane Airlines og har sikret sig sin første store charterkunde i form af Bravo Tours.

Det skriver TV 2.

Ifølge cvr-registret er selskabet oprettet 1. december 2018, og Thomas Hugo Møller står registreret som adm. direktør. Ifølge TV 2 skal Huy Duc Nuyen være selskabets finansdirektør. Stifterne ejer hver 50 pct. af det nyoprettede flyselskab.

Thomas Hugo Møller er uddannet pilot, arbejder i Aalborg Lufthavn og har ved siden af jobbet i flere år drevet Pet Food Nord, som sælger dyrefoder på nettet.

Great Dane Airlines har i øjeblikket ifølge branchemediet Check-in en ansøgning liggende hos Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i forhold til at erhverve en driftslicens, hvilket er forudsætningen for at kunne drive kommerciel luftfart.

Derudover skulle selskabet have leaset to jetfly af typen Embraer ERJ-195AR med plads til 118 passagerer og en rækkevidde på 4260 kilometer. Det er ifølge Check-in 450 kilometer længere end fra Aalborg til Gran Canaria.

Selskabets undersøgelser af markedet viser ifølge TV 2, at der er et godt grundlag for at flyve ruter fra Aalborg til Dublin, Edinburgh og Nice. På disse ruter skulle Aller-ejede Nilles Rejser bl.a. have købt et antal sæder, skriver Check-in, som også nævner ruter til Mallorca, Rhodos, Kreta samt Varna på Bulgariens sortehavskyst.

Pressemøde torsdag

Selskabet vil angiveligt offentliggøre, hvilke ruter det satser på, på et pressemøde i Aalborg lufthavn kl. 13.00 dag. 

"Vi har identificeret en underkapacitet i det nordeuropæiske marked for charterflyvning og regional ruteflyvning med 100 til 120 personers jetfly. Dette gav idéen til at starte et luftfartsselskab med stærk nordjyske rødder," udtaler Thomas Hugo Møller til Check-in.

På Great Dane Airlines' hjemmeside fremgår der tre ugentlige ruter fra Edinburgh og flyvninger til Nice og Dublin én gang om ugen. 

Det er ikke første gang, et selskab forsøger at åbne nye ruter fra Aalborg lufthavn. Senest var det selskabet Airnavia, som ville sælge billetter til bl.a. London-Stansted, men direktøren blev skiftet ud efter kun tre måneder, og ruten blev annulleret allerede før den blev en realitet.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU godkender: Udskyder brexit efter dramatisk topmøde

Fynsk revisor hamstrer 292 enkronefirmaer: "Det er jo lidt, som når der er tilbud nede i Brugsen"

Løkke om brexit-udskydelse: Vi imødekommer May præcis så langt vi kan

Investor satser sine penge på at Daimler vinder kapløb om elbiler

Bitcoin-rigmand efter overskud på 347 mio kr: "Mange havde nok forestillet sig, at det var endnu større tal"

Danske Bank: Velhaverkunders tilfredshed i frit fald

Aktier i USA: Løftet af Feds kapitulation - Apple og chips i top

Vestas: Får ordre på 96 MW i Mexico

Spar Nord kan skræmme andre væk: Kigger andre på banken, ved de, at prisen skal op