Fusion mellem Widex og Sivantos er en realitet: EU-Kommission siger ok
Jørgen Jensen, topchef i Widex
Foto: Magnus Møller / Arkiv
Virksomheder Af
Opdateret 9.38 Fusionen mellem det privatejede danske høreapparatselskab Widex og EQT-ejede Sivantos får af EU-Kommissionen grønt lys til at blive gennemført.

Det fremgår af en pressemeddelelse torsdag.

Fusionen skaber en virksomhed med et samlet salg på mere end 1,7 mia. euro og godt 10.000 ansatte på verdensplan, og transaktionen ventes afsluttet tidligt i marts, lyder det.

Samtidig bliver den samlede markedsandel for fusionsselskabet banket helt op i verdenseliten lige efter de to førende aktører, schweiziske Sonova og danske William Demant Holding.

BRANDS BEHOLDER SALGSSTYRKER

Både Sivantos' og Widex' brands forbliver efter fusionen og vil stadig have deres egne salgsstyrker, forklarer de to selskaber. Det fremgår dog ikke af meddelelsen, hvad navnet på det samlede selskab bliver.

- Vores mål hos Widex har altid været at udvikle de bedst mulige høreapparater for at forbedre livskvaliteten for dem med nedsat hørelse.

- Fusionen med Sivantos bringer os et skridt tættere på det mål, fordi vi skaber en virksomhed med en af de stærkeste forsknings- og udviklingsressourcer i vores branche og salgskanaler, der sikrer, at vores innovative produkter kommer ud til så mange som muligt, siger Widex' bestyrelsesformand og medejer, Jan Tøpholm, i meddelelsen.

INGEN KONKURRENCEPROBLEMER

Onsdag var deadline for EU-Kommissionen til at give svar på, om fusionen blev godkendt, eller om der skulle frasalg eller omstruktureringer til, før end at fusionen kunne få grønt lys.

Og sammenlægningen er altså nu godkendt uden krav om omstruktureringer.

- Kommissionen konkluderede, at transaktionen ikke ville rejse nogen bekymringer - grundet særligt tilstedeværelsen af alternative producenter i EØS-landene, hvor både Sivantos og Widex er aktive, skriver EU-Kommissionen blandt andet i sin beslutning.

Kommissionen ser samtidig heller ikke nogen vanskeligheder i forhold til såkaldt vertikal integration, hvor høreapparatproducenterne har både engros- og detailsalg af høreapparater.

- Kommissionen konkluderede, at den foreslåede transaktion ikke vil føre til, at konkurrenter ikke vil være i stand til at tilgå komponenter og/eller kunder, fremgår det af kommentaren fra EU-Kommissionen.

ET LANGT FORLØB

I starten af januar genindsendte Widex og Sivantos en officiel fusionsansøgning til EU-Kommissionen, efter at den første ansøgning sidste år blev trukket tilbage.

Den oprindelige ansøgning blev indsendt i begyndelsen af oktober sidste år, og midt i samme måned meldte Widex selv om en forventning om, at hele fusionen kunne gennemføres allerede inden årsskiftet.

Det blev der dog hurtigt lavet om på, da ansøgningen igen blev trukket tilbage den 30. oktober - kort inden deadline hos EU-Kommissionen. Ingen af selskaberne har ønsket at uddybe baggrunden for trækket.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab