Tysk industrigigant overrasker positivt på omsætningen
Stålarbejder tager en prøve af råt jern for det tyske konglomerat ThyssenKrupp.
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Det tyske industrikonglomerat Thyssenkrupp bekræfter tirsdag morgen selskabets prognose til 2018/19 og noterer for første kvartal af regnskabsåret en omsætning på 7,94 mia. euro i den fortsættende forretning.

Til sammenligning var der ifølge Bloomberg News af analytikerne estimeret en fortsættende omsætning på 7,63 mia. euro.

Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal, som er leveret tirsdag morgen forud for børsåbning.

I første kvartal af indeværende regnskabsår modtog Thyssenkrupp nye ordrer for en samlet værdi af 8,1 mia. euro. Salget i kvartalet var 3 pct. højere end i samme kvartal sidste år og landede på 7,9 mia. euro.

Det justerede driftresultat (EBIT) endte på 168 mio. euro, hvilket som forventet var lavere end i samme kvartal året inden.

"Den fortsatte vækst i ordreindgang og salg viser, at Thyssenkrupp opererer i attraktive markeder, og at vores fundamentale vækstdrivere er intakte. Men tallene viser også, at vi er nødt til presse på fremadrettet med vores "performance programs" i alle dele af forretningen."

"Vi er fuldt ud fokuserede på at gøre dette, og vi er sikre på, at vi vil levere en klar fremgang i dette regnskabsår i forhold til vores vækst- og marginmål for 2020/21," siger Guido Kerkhoff, der er administrerende direktør for Thyssenkrupp, i forbindelse med dagens regnskab.

Thyssenkrupp står over for at skulle opsplitte selskabet i to dele - Thyssenkrupp Industrials og Thyssenkrupp Materials.

Førstnævnte vil udgøre elevator-, køretøjs- og ingeniørdelen af forretningen, mens Materials har fokus på råvarer og byggematerialer som stål og aluminium.

"Med opsplitningen vil vi skabe strategisk klarhed og gøre forretningen i stand til at udvikle sig mere dynamisk. Begge dele af Thyssenkrupp vil blive slankere, hurtigere og bedre," siger Guido Kerkhoff.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Sløjt regnskab øger presset på Mærsk-boss

  USA: Faldt på svage industrital og skuffende regnskaber

  Christian Stadil: Der er sket afhøringer i Schriver-sag

  Boet efter Michael Jackson sagsøger HBO for 100 millioner dollar

  Amerikanske banker tjente 1560 mia kr i 2018

  Verdens største bi er fundet for første gang siden 1981

  Briter opgiver at nå handelsaftaler med Japan og Tyrkiet inden brexit

  Citigroup i penibel guldsag med Venezuela

  Niels Lunde: Tør du købe en Mærsk-aktie af Søren Skou?