Optur for EA games - Nyt spil tiltrækker 25 millioner spillere på en uge
Foto: Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske udvikler af videospil Electronic Arts (EA) ryger atter i vejret mandag i eftermarkedet, da selskabet har opdateret investorerne om yderligere succes for selskabets seneste spil, Apex Legends, der blev lanceret for en uge siden.

Aktien stiger med 5,3 pct.

Mere end 25 millioner spillere har siden lanceringen af Apex Legends sidste mandag nu prøvet spillet, og i weekenden toppede det med mere end 2 millioner samtidig brugere, oplyser selskabet mandag efter børslukketid.

Dermed fortsætter den succesfulde lancering af Apex Legends, som formåede at tiltrække 10 millioner spillere de første 72 timer.

Electronic Arts er ved at iscenesætte en stærkt kurscomeback efter sit skuffende regnskab i sidste uge, hvor aktien faldt med 13,3 pct. onsdag.

Spiludvikleren, som er kendt for fodboldspillet "Fifa", nedjusterede i sidste uge sine forventninger i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, da dets indtil for nyligt helt store sats, "Battlefield", flopper, fordi kunderne hellere ville bruge deres tid på "Fortnite" fra konkurrenten Epic Games.

Selskabet meldte derfor ud, at det nu ser en omsætning i hele 2018/19-regnskabet på 4,88 mia. dollar mod førhen 5,20 mia. dollar, hvilket også var markedets tidligere forventning.

"Det er altid en kamp om tid, mere end om penge," sagde Blake Jorgensen, finansdirektør i Electronic Arts, til Bloomberg News.

Stemningen vendte dog allerede torsdag, da markedet begyndte at bemærke en masse positiv omtale af Apex Legends, osm blot var lanceret mandagen forinden. Aktien steg derfor med 4,9 pct., og fredag blev det fulgt op af et plus på 16,1 pct. på meldingen om, at 10 millioner havde prøvet spillet.

Mandag røg Electronic Arts i starten af handelen endnu højere op og var på et tidspunkt den mest stigende aktie i S&P 500 med 9,5 pct., da Bank of America-Merrill Lynch kaldte Apex Legends for det "hotteste" spil i årevis, og da det på spilsiden Twitch har halveret interessen for konkurrenten Fortnite.

Investorerne slog dog koldt vand i blodet og tog i sidste ende gevinst hjem og aktien sluttede i minus med 0,4 pct. i ordinær handel, inedn aktien altså påny hopper op i eftermarkedet.

/ritzau/FINANS

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist

Hongkongere kræver pres på Kina fra briter