Jeff Bezos anklager tabloidavis-ejer for afpresningsforsøg
Jeff Bezos, topchef i Amazon.
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Amazons administrerende direktør og stifter, Jeff Bezos, anklager American Media (AMI), der ejer den amerikanske tabloidavis National Enquirer, for afpresning i form af trusler om at udgive private billeder af topchefen.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den angivelige afpresning er en eskalation af den fejde, der har stået på mellem Jeff Bezos og National Enquirer, efter at avisen afslørede topchefens angivelige affære.

Direktøren beskriver i et blogindlæg på hjemmesiden Medium, hvordan AMI angiveligt har krævet, at efterforskningen af, hvordan National Enquirer opnåede adgang til hans private beskeder, indstilles.

I blogindlægget har Jeff Bezos vedhæftet en række e-mails fra ledende medarbejdere i AMI, hvor billederne, som tabloidavisen har truet med at trykke, beskrives i detaljer. Heriblandt private billeder af seksuel karakter.

- Frem for at give efter for afpresning har jeg valgt at offentliggøre præcis, hvad de har sendt til mig - på trods af personlige omkostninger og den ydmygelse, de truer med, skriver Jeff Bezos i sit indlæg ifølge The Wall Street Journal.

- Hvis ikke jeg - i min stilling - kan sige fra over for denne slags afpresning, hvor mange kan så?

Jeff Bezos peger på AMI's chefredaktør, Dylan Howard, som afsender af e-mailene med billederne. Det har ikke været muligt for The Wall Street Journal at få kommentarer fra Dylan Howard eller AMI.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Løkke efter S-udgifter på 37 mia kr: "Det er et markant ryk i en venstreorienteret retning"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet

Markedet lukker: Danske Bank i top - Simcorp til bunds på direktørsnak

Steen Bocian: Der er faktisk forskel på S og V

Stark-topchef har forhandlet hele natten om milliardopkøb: "Vi kommer til at fordoble vores omsætning"

S sætter 0 kroner af til opgør med "fattigdomsydelser"

Ambu-aktie i u-vending: Stort fald trods forrygende start på dagen

Mette F vil banke udgifterne op med 37 mia kr i 2025