Horsens-entreprenør har ordrer for 3,5 mia. - går efter at blive blandt Danmarks tre største
Casa er bl.a. meget aktiv på Københavns Nordhavn.
Foto: PR-foto
Virksomheder Af
Byggekoncernen Casa er på rekordniveau, når det gælder omsætning, men resultatsiden har ikke kunnet følge med den ekspansive kurs. Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab.

Selskabet med base i Horsens gik ind i 2018 med en rekordstor ordrebog og har i 2018 fortsat væksten og øget omsætningen med 10 pct. i forhold til året før.

Omsætningen og bruttofortjenesten nåede begge rekordniveauer på hhv. 1,8 mia. kr. og 217,4 mio. kr., mens årets resultat efter skat landede på 72 mio. kr. Det er en nedgang i forhold til året forinden, der lå på 94 mio. kr.

Overskudsgrad på 5 pct.

Indtjeningen har ikke kunnet følge med omsætningsvæksten, og overskudsgraden er dykket fra 6,2 pct. til 5,0 fra 2017 til 2018.

Ledelsen beskriver et forholdsvis stærkt vækstforløb i 2018. Alligevel kunne omsætningen godt have været større.

"Vi har vækstet 10 pct. på omsætningen, men vi kunne godt have vækstet en hel del mere. Vi har haft projekter, der blev udskudt af forskellige årsager. Vi er klar til at køre projekterne i 2019 og 2020. Så kommer toplinjen efter det," lyder det fra økonomidirektør Kim Balle.

Der er meget stærke fortsatte vækstplaner for fremtiden, og allerede i 2019-regnskabet ventes omsætningen at ryge et godt stykke over 2 mia. kr.

Ordrer for 3,5 mia. kr.

Det baserer Casa-ledelsen på et rekordindtag af ordrer på 3,5 mia. kr. ved begyndelsen af 2019.

"65 pct. af ordrerne på 3,5 mia. kr. ventes produceret i 2019. Så har jeg næsten givet tallene. Vi kommer til at ligge væsentligt over det nuværende niveau," siger Kim Balle.

Lederne i Casa ser en gylden fremtid for virksomheden med høj grad af agilitet og en størrelse lige under de meget store i branchen. Det er allerede meldt ud, at selskabet i løbet af et par år vil omsætte for mere end 3 mia. kr., og Casa tager i princippet alle byggeopgaver – også inden for erhverv og inden for renovering.

Samtidig er Casa uden egenproduktion, hvilket vil sige, at de praktiske byggeopgaver løses af underentreprenører. Casa er dermed blandt de entreprenørvirksomheder, der på mange måder ligner de såkaldte developere, der styrer alle dele af en byggesag, men ikke selv stiller med mandskabet ude på byggepladsen.

Lille agil virksomhed

"Casa er en lille, agil virksomhed med fokus på at tjene penge. Selskabet har en flad organisationsstruktur, drevet af en god moral og stærk entreprenant kultur. Der er en langt større konkurrencekraft i Casa i forhold til de store entreprenører, der ikke rigtigt har fået ordrebøgerne fyldt op og ikke har tjent penge," siger adm. Direktør Torben Modvig, der er nyansat i Casa.

Hvordan ser det ud om fem til ti år?

"Der skal Casa være i top tre blandt de toneangivende entreprenører. Vi går benhårdt efter at nå 3 mia. kr. og vil dermed ligge i laget lige under de helt store, men vi ser ingen grund til at stoppe denne rejse. Vi har en konkurrencekraft, der gør at vi kan tage markedsandele fra de store entreprenører," siger Modvig.

Medarbejderaktier

Medarbejderengagementet i Casa understøttes bl.a. af, at alle medarbejdere får mulighed for at købe aktier i selskabet. For tiden ejes 11 pct. af aktierne af medarbejderne. 55 pct. ejes af kapitalfonden Catacap, mens direktionen i Casa sidder på 34 pct.

Når det lykkes at få pæne overskudsgrader ud af Casa år efter år, handler det ifølge stifteren Michael Mortensen om at sikre bygbarhed i projekterne, så bl.a. underleverandørerne tør give konkurrencedygtige bud.

Gode til at sige nej

Selskabet arbejder hele tiden på at få projekterne til at fungere bedst muligt, og det er bl.a. noget, der ifølge Michael Mortensen handler om at sige fra.

"En af de vanskeligste discipliner i denne branche er at sige nej. Det har vi øvet os på," siger Michael Mortensen.

Hans æra som adm. direktør er netop slut.

"Ordrebogen for 2019 bringer os godt på vej mod strategiens målsætning om at fordoble omsætningen i strategiperioden 2016-2020. Det er derfor også med sindsro, at jeg nu overlader rorpinden til Casas nye administrerende direktør, Torben Modvig. I stedet vil jeg fremover fokusere på idé- og konceptudvikling i tæt samarbejde med kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere," siger Michael Mortensen.
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVerdens bedste flyselskab serverer dansk Michelin-mad i luften

Annoncørbetalt
indhold af Singapore Airlines

Forsiden lige nu


Helle Ib: Lars Løkkes SV-tanke kom lidt klodset fra start

"Det sidste man skal gøre er jo ting, man ikke synes er rigtige. Så må man finde et andet job"

Schweiziske vælgere godkender skattefordele til multinationale firmaer

Ny meningsmåling: To blå partier under spærregrænsen

Dansk laboratorietest: Diesel forurener mindre end benzin

Skal du snart ud at rejse: Ny undersøgelse viser de bedste og værste lufthavne og flyselskaber

Ambu indgår amerikansk samarbejde om distribution

S vil skære udslip af drivhusgasser 60 pct. i 2030

Stort flertal støtter våben- og skattereformer i Schweiz