Horsens-entreprenør har ordrer for 3,5 mia. - går efter at blive blandt Danmarks tre største
Casa er bl.a. meget aktiv på Københavns Nordhavn.
Foto: PR-foto
Virksomheder Af
Byggekoncernen Casa er på rekordniveau, når det gælder omsætning, men resultatsiden har ikke kunnet følge med den ekspansive kurs. Det fremgår af det netop offentliggjorte årsregnskab.

Selskabet med base i Horsens gik ind i 2018 med en rekordstor ordrebog og har i 2018 fortsat væksten og øget omsætningen med 10 pct. i forhold til året før.

Omsætningen og bruttofortjenesten nåede begge rekordniveauer på hhv. 1,8 mia. kr. og 217,4 mio. kr., mens årets resultat efter skat landede på 72 mio. kr. Det er en nedgang i forhold til året forinden, der lå på 94 mio. kr.

Overskudsgrad på 5 pct.

Indtjeningen har ikke kunnet følge med omsætningsvæksten, og overskudsgraden er dykket fra 6,2 pct. til 5,0 fra 2017 til 2018.

Ledelsen beskriver et forholdsvis stærkt vækstforløb i 2018. Alligevel kunne omsætningen godt have været større.

"Vi har vækstet 10 pct. på omsætningen, men vi kunne godt have vækstet en hel del mere. Vi har haft projekter, der blev udskudt af forskellige årsager. Vi er klar til at køre projekterne i 2019 og 2020. Så kommer toplinjen efter det," lyder det fra økonomidirektør Kim Balle.

Der er meget stærke fortsatte vækstplaner for fremtiden, og allerede i 2019-regnskabet ventes omsætningen at ryge et godt stykke over 2 mia. kr.

Ordrer for 3,5 mia. kr.

Det baserer Casa-ledelsen på et rekordindtag af ordrer på 3,5 mia. kr. ved begyndelsen af 2019.

"65 pct. af ordrerne på 3,5 mia. kr. ventes produceret i 2019. Så har jeg næsten givet tallene. Vi kommer til at ligge væsentligt over det nuværende niveau," siger Kim Balle.

Lederne i Casa ser en gylden fremtid for virksomheden med høj grad af agilitet og en størrelse lige under de meget store i branchen. Det er allerede meldt ud, at selskabet i løbet af et par år vil omsætte for mere end 3 mia. kr., og Casa tager i princippet alle byggeopgaver – også inden for erhverv og inden for renovering.

Samtidig er Casa uden egenproduktion, hvilket vil sige, at de praktiske byggeopgaver løses af underentreprenører. Casa er dermed blandt de entreprenørvirksomheder, der på mange måder ligner de såkaldte developere, der styrer alle dele af en byggesag, men ikke selv stiller med mandskabet ude på byggepladsen.

Lille agil virksomhed

"Casa er en lille, agil virksomhed med fokus på at tjene penge. Selskabet har en flad organisationsstruktur, drevet af en god moral og stærk entreprenant kultur. Der er en langt større konkurrencekraft i Casa i forhold til de store entreprenører, der ikke rigtigt har fået ordrebøgerne fyldt op og ikke har tjent penge," siger adm. Direktør Torben Modvig, der er nyansat i Casa.

Hvordan ser det ud om fem til ti år?

"Der skal Casa være i top tre blandt de toneangivende entreprenører. Vi går benhårdt efter at nå 3 mia. kr. og vil dermed ligge i laget lige under de helt store, men vi ser ingen grund til at stoppe denne rejse. Vi har en konkurrencekraft, der gør at vi kan tage markedsandele fra de store entreprenører," siger Modvig.

Medarbejderaktier

Medarbejderengagementet i Casa understøttes bl.a. af, at alle medarbejdere får mulighed for at købe aktier i selskabet. For tiden ejes 11 pct. af aktierne af medarbejderne. 55 pct. ejes af kapitalfonden Catacap, mens direktionen i Casa sidder på 34 pct.

Når det lykkes at få pæne overskudsgrader ud af Casa år efter år, handler det ifølge stifteren Michael Mortensen om at sikre bygbarhed i projekterne, så bl.a. underleverandørerne tør give konkurrencedygtige bud.

Gode til at sige nej

Selskabet arbejder hele tiden på at få projekterne til at fungere bedst muligt, og det er bl.a. noget, der ifølge Michael Mortensen handler om at sige fra.

"En af de vanskeligste discipliner i denne branche er at sige nej. Det har vi øvet os på," siger Michael Mortensen.

Hans æra som adm. direktør er netop slut.

"Ordrebogen for 2019 bringer os godt på vej mod strategiens målsætning om at fordoble omsætningen i strategiperioden 2016-2020. Det er derfor også med sindsro, at jeg nu overlader rorpinden til Casas nye administrerende direktør, Torben Modvig. I stedet vil jeg fremover fokusere på idé- og konceptudvikling i tæt samarbejde med kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere," siger Michael Mortensen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?