IC Group i tilbagegang på flere poster efter frasalg af brands
Foto: Flindt Mogens / Polfoto / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Modeselskabet IC Group havde tilbagegang på de fleste poster i regnskabet for andet kvartal for 2018/2019, hvor frasalg af flere brands var med til at trække ned.

Resultatet efter skat landede for den fortsættende forretning på minus 83 mio. kr. sammenlignet med et underskud på 8 mio. kr. i samme periode sidste år, fremgår det af regnskabet for andet kvartal onsdag morgen. Den samlede omsætning landede på 321 mio. kr. mod 339 mio. kr.

IC Group har de seneste år solgt ud af selskabet, og på nuværende tidspunkt er kun tøjmærkerne Tiger of Sweden og By Malene Birger tilbage. Allerede inden regnskabet havde IC Group varslet, at de to mærker står til en tilbagegang set over hele regnskabsåret - blandt andet som følge af et svagere salg i de fysiske butikker.

Omsætningen for de fortsættende aktiviteter endte på 271 mio. kr. i andet kvartal, og det er en lille stigning fra 268 mio. kr. i samme periode året forinden.

Modekoncernens største brand, Tiger of Sweden, sporede en lille fremgang i omsætningen for andet kvartal, hvor den landede på 196 mio. kr. mod 189 mio. kr. Omsætningen i By Malene Birger faldt omvendt en spids til 75 mio. kr. fra 78 mio. kr. i andet kvartal året forinden.

Resultat af primær drift (EBIT) før engangsomkostninger landede på minus 13 mio. kr. mod et tidligere overskud på 1 mio. kr. Overskudsgraden (EBIT-margin) var samtidig minus 4,0 pct., når engangsomkostninger er trukket fra. I samme periode sidste år lød den på 0,3 pct.

Omsætningen faldt med 5,3 pct., mens den i samme periode sidste år faldt med 10,1 pct. Til sammenligning er selskabets forventninger til helåret en "mindre" tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta.

HAR SOLGT FRA DET SENESTE ÅR

Sidste år solgte IC Group sit dengang største brand, Peak Performance, for 1,9 mia. kr. til Amer Sports Corporation

I slutningen af januar gennemførte modevirksomheden også salget af brandet Saint Tropez, ligesom selskabet i slutningen af december afhændede mærket Designers Remix.

Salget af Saint Tropez skete til DK Company med et regnskabsmæssigt tab på cirka 70 mio. kr. Hovedparten skyldes nedskrivning af goodwill, øvrige immaterielle og materielle aktiver samt udskudte skatteaktiver.

Allerede inden offentliggørelsen af halvårsregnskabet oplyste IC Group, at 55 mio. kr. af tabet ville blive indregnet i delårsrapporten for første halvår, mens de resterende 15 mio. kr. indregnes i tredje kvartal.

FASTHOLDER NYLIGT NEDJUSTEREDE FORVENTNINGER

IC Group fastholder desuden de nyligt nedjusterede forventninger til de fortsættende aktiviteter, der består af de to brands Tiger of Sweden og By Malene Birger samt en række "centrale funktioner".

Forventningerne lyder dermed fortsat på en mindre tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta og en nominel indtjening på niveau med sidste år, mens EBIT-marginen ventes realiseret i niveauet 1-2 pct. før engangsomkostninger relateret til transformationen af selskabet.

I Tiger of Sweden venter selskabet i regnskabsåret 2018/19 fortsat en mindre tilbagegang i omsætningen (målt i lokal valuta) og en moderat tilbagegang i den nominelle indtjening.

I By Malene Birger forventes en moderat tilbagegang i omsætningen (målt i lokal valuta) og en "betydelig" tilbagegang i den nominelle indtjening.

Tabel for IC Groups regnskab for andet kvartal for 2018/2019:

Mio. kr. Q2 2018/19 Q2 2017/18
Nettoomsætning 321 339
Resultat af primær drift (EBIT) før engangsomk. -13 1
Resultat før skat -69 -10
Nettoresultat af forts. aktiviteter -83 -8
IC Groups forventninger til 2018/2019:

ved Q2 2018/19 Før Q2
Omsætningsudvikling Mindre tilbagegang Mindre tilbagegang
EBIT-margin før engangsomk. 1-2 % 1-2%
Nominel indtjening På niveau med sidste år På niveau med sidste år

* IC Group frasolgte sit største brand Peak performance tilbage i juni 2018. I december 2018 afhændede modehuset også Designers Remix, og i januar 2019 frasolgte det brandet Saint Tropez. /ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerApp lader dig afstemme firmaudgifterne i realtid

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Mærsk-topchef til regnskabseksamen: "Hvis ikke jeg selv mente, det var bestået, så var der da for alvor noget galt"

Aktieluk i USA: På weekend med plus - men endnu et ugefald

Manglende dansker i vigtig EP-gruppe bekymrer erhvervslivet

Ekspert om udbyttesag: "Sanjay Shah har bygget en kæmpe kulisse"

Medie: Børsmyndigheder undersøger Boeing efter flystyrt

George Soros køber aktiepost i skandaleramt schweizisk kapitalforvalter

Aktiestatus i USA: Opblødning løfter aktier - it-selskaber i top

DI træder ind i bestyrelsen for Copenhagen Fintech - "Vi vil også være en del af det"

Præsident for den tyske Bundestag: "Euroskeptiske kræfter bliver stærkere"