Merete Eldrup stopper som topchef i TV2
Merete Eldrup
Foto: Thomas Lekfeldt/Arkivfoto/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Opdateret 14.31 Efter 11 år i stillingen har TV 2's adm. direktør Merete Eldrup tirsdag på et bestyrelsesmøde besluttet sig for at stoppe i koncernen.

Hun ønsker i stedet at kaste sig over bestyrelsesarbejde, men bliver på posten, indtil ny direktør er på plads.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

"Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt," udtaler Merete Eldrup i meddelelsen.

"Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år," siger Merete Eldrup videre.

Bestyrelsesformand Jimmy Maymann understrger, at han nu går på jagt efter en ny topchef.

"I en situation som denne glædes man over, at TV 2 har et stærkt ledelsesteam og en masse dygtige medarbejdere, og vi ser derfor fortrøstningsfuldt på fremtiden på trods af, at vi mister en dygtig direktør i Merete," udtaler han og roser Merete Eldrups håndtering af udfordringerne i det nye mediebillede i mediekoncernen.

"Hun overtog i sin tid en økonomisk udfordret virksomhed, som hun sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne på TV 2 har fået vendt til et moderne mediehus, der publicistisk og finansielt udgør et solidt fundament for strategien," udtaler Jimmy Maymann.

Merete Eldrup er 55 år og har været adm. direktør i TV 2 siden december 2007, hvor årsregnskabet viste et underskud før skat på 213,5 mio. kr. I 2017 var resultatet før skat og finansielle poster på 305 mio. kr.

Hun er i dag medlem af bestyrelsen hos Nykredit, Rambøll og Gyldendal.
NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rederibosser ser lys fremtid trods handelskrig - forventer vækst i de kommende år

Hvidvaskpresset stiger hos de lokale banker: "Det fylder på alle niveauer"

Kina finder nye våben i kamp mod Trump

Theresa May nægter at trække sig - minister går af i protest

Klumme: Hvorfor svarer SØIK ikke Anders Dam?

Dansk udvikler af rumfartsudstyr afslutter succesfuldt aktieudbud - overtegnet med over 90 pct

Plastindustrien satser stort på bæredygtig fødevareemballage

Mette Frederiksen efter Thulesen trak en streg i sandet: Et mindretal skal ikke have lov til at true sig til at lave om på politik

Real Madrid vinder appelsag om ulovlig statsstøtte