iPhone-samler overvejer at flytte produktionen til Indien
Foto: Bobby Yib/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Apples største iPhone-samler, Foxconn Technology Group, overvejer ifølge kilder at flytte produktionen til Indien - et skridt, der kan begrænse Apples afhængighed af Kina.

Det skriver Wall Street Journal.

Ledende medarbejdere hos taiwanske Foxconn undersøger ifølge kilderne, om der er plads til en samlefabrik i Indien i selskabets budget. En del af Foxconns ledelse planlægger derfor et besøg i Indien efter det kinesiske nytår i februar, fortsætter kilderne.

Beslutningen om at rykke produktionen i Kina udenlands skyldes de fortsatte uenigheder mellem USA og Kina. Det får flere selskaber til at overveje at løsrive sig fra Kina, der lige nu ellers sidder tungt på en stor del af samlingen af elektronik som smartphones og computere.

I dag fremstiller Apple størstedelen af sine iPhones i Kina gennem Foxconn og andre selskaber. Det gør ifølge Wall Street Journal Apple sårbar over for de fortsatte handelsuenigheder mellem USA og Kina.

Foxconn skriver i en meddelelse, at det ikke kommenterer hverken nuværende kunder, fremtidige kunder eller sine produkter. En talsmand fra Apple i Indien afviste ligeledes at kommentere rygterne til Wall Street Journal.

Indien betragtes af flere teknologiproducenter som et attraktivt alternativ til Kina - ikke blot for mulighederne for at rykke produktionen til landet, men også for dets spirende marked med 1,3 mia. potentielle kunder.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank tavse om ny direktør

To utilfredsstillende årsresultater fra Aarsleffs datterselskaber

Karsten Dybvad i sin første beretning som formand i Danske Bank: 2018 var et lavpunkt

USA overvejer gengæld mod franske giganter i globalt opgør over digital skat

Debat: Derfor mister HR-afdelinger indflydelse og ender som arrangør af DHL-stafet og firma-yoga

Aktier: Boeing falder på ny og hiver ned i Dow Jones-indekset

Betalingskæmpen Nets' forretning er gået i stå

Aktionærforening på generalforsamling: Investorerne skal være tålmodige

Novo-topchef videre i teksten efter forlig med Kåre Schultz: "Vi fokuserer på Ozempic"