iPhone-samler overvejer at flytte produktionen til Indien
Foto: Bobby Yib/Reuters/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Apples største iPhone-samler, Foxconn Technology Group, overvejer ifølge kilder at flytte produktionen til Indien - et skridt, der kan begrænse Apples afhængighed af Kina.

Det skriver Wall Street Journal.

Ledende medarbejdere hos taiwanske Foxconn undersøger ifølge kilderne, om der er plads til en samlefabrik i Indien i selskabets budget. En del af Foxconns ledelse planlægger derfor et besøg i Indien efter det kinesiske nytår i februar, fortsætter kilderne.

Beslutningen om at rykke produktionen i Kina udenlands skyldes de fortsatte uenigheder mellem USA og Kina. Det får flere selskaber til at overveje at løsrive sig fra Kina, der lige nu ellers sidder tungt på en stor del af samlingen af elektronik som smartphones og computere.

I dag fremstiller Apple størstedelen af sine iPhones i Kina gennem Foxconn og andre selskaber. Det gør ifølge Wall Street Journal Apple sårbar over for de fortsatte handelsuenigheder mellem USA og Kina.

Foxconn skriver i en meddelelse, at det ikke kommenterer hverken nuværende kunder, fremtidige kunder eller sine produkter. En talsmand fra Apple i Indien afviste ligeledes at kommentere rygterne til Wall Street Journal.

Indien betragtes af flere teknologiproducenter som et attraktivt alternativ til Kina - ikke blot for mulighederne for at rykke produktionen til landet, men også for dets spirende marked med 1,3 mia. potentielle kunder.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktier i ny rekord: "Recessionsfrygten er sparket til hjørne"

Elselskab med Dubai-rigmand på kant med loven: "Det er bekymrende"

Kim Jong-un ruller ind i Vladivostok i sit grønne pansrede tog

Sommerhussalget er buldret frem siden årsskiftet

Mens du sov: Stærkt regnskab sender Facebook-aktien op med over 7 pct i efterhandelen

Analytiker: Pilotstrejke kan spise SAS-overskud på to uger

Swedbank leverer bedre resultat i ventet i kvartal der overskygges af hvidvask

Eva Kjer Hansen underskriver kodeks for flere kvinder i ledelse

Norwegian får milliardminus trods flere passagerer om bord