Virksomheder Af
Det irske lavprisselskab Ryanair, som fredag i sidste uge nedjusterede sine forventninger, vil nu gennemgå sin forretning for at finde besparelser for at øge indtjeningen.

På menuen er derfor mulig nedlukning af tabsgivende ruter og lufthavnsbaser, ligesom koncernen vil genforhandle sine aftaler med lufthavne og med leverandører.

Det skriver Bloomberg News.

Gennemgangen af forretningen vil dække "alle aspekter", og det kan medføre, at Ryanair ikke alligevel vil opleve kapacitetsvækst på kort sigt, ligesom der vil kunne ske en opbremsning i antallet af nyansættelser og forfremmelser, fremgår det af et brev far Eddie Wilson, der er "chief people officer", eller HR-direktør, i luftfartsselskabet, til medarbejderne.

"Dette er svære tider i den europæiske luftfartsindustri med mange sårede denne vinter. Ryanair er bygget til at modstå disse sektornedture, men kun hvis vi fortsætter med at forbedre vores serviceeffektivitet og lavere omkostninger." 

Sektoren er ramt af overkapacitet, mens olieprisens store op- og nedtur i 2018 også driller, og samtidig har Ryanair set øgede omkostninger fra nye aftaler med fagforeningerne, ligesom brexit skaber usikkerhed.

Ryanair nedjusterede fredag forventningerne til regnskabsåret 2018/19. Lavprisselskabet ser nu et overskud i år på 1,0 til 1,1 mia. euro mod tidligere 1,1 til 1,2 mia. euro.

Det var anden gang, at det irske selskab skar i udsigterne til regnskabsåret. Sidst det skete, var i oktober, da en stigning i olieprisen kostede på bunden. Inden da ventede selskabet et overskud mellem 1,25 og 1,35 mia. euro.

I forbindelse med fredagens nedjustering påpegede Ryanair, at alt tegner til lavere priser på flybilletter her i vinter. Selskabet ser nu et fald i priserne på 7 pct. mod et tidligere ventet fald på 2 pct.

Aktien i Ryanair steg fredag trods nedjusteringen med 0,9 pct., og mandag fik den et løft på 3,3 pct. på nyheden om spareinitiativerne.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Analytikere: Danske Banks forretning i Estland kan blive en udsalgsvare

  Her kommer boliglånet med 0 pct. i fast rente

  Erhvervsministeren: Onsdag kommer forslagene til et "kraftigt styrket" finanstilsyn

  Bødskov: "Fuldkommen uholdbart" at der er uenighed om ansvaret mellem Danmark og Estlands tilsyn

  Boligejernes bidragssatser er stormet opad med 80 pct: Så meget koster det dig

  Danske Bank lukker ned for aktiviteter i Baltikum og Rusland: "Vi er kede af at skulle forlade Estland på den baggrund"

  Boligejere må til lommerne: Realkreditten har hævet lånegebyrer med 16 pct

  Aktier: Wall Street åbner med små minusser

  Peter Ingemann: "Jeg har haft 11 ejerboliger de sidste 15 år, og det er min pensionsopsparing ved siden af"