Virksomheder Af
Conagra Brands, en amerikansk gigant inden for forproducerede, frosne fødevarer, overvejer at frasælge sin italienske forretning ved navn Gelit - eller koncernen vil "undersøge strategiske alternativer" for forretningen, som det hedder.

Det fremgår af en meddelelse.

Fødevarekoncernen har derfor hyret investeringsbanken BNP Paribas til at hjælpe sig med processen. Conagra understreger dog i sin melding, at der ikke er truffet nogen endelig beslutning, ligesom der heller ikke er en fast tidsplan for undersøgelsen af mulighederne.

Conagras italienske forretning, som fokuserer på frosne italienske specialiteter, som internationale detailkoncerner sælger under egne varemærker, har 145 medarbejdere.

Conagra købte sidste år en af sine store konkurrenter i USA, da man betalte 10,9 mia. dollar ved betaling af aktier for Pinnacle Foods. Sammenlægningen af de to har skabt en mastodont, som omsætter for ventet mere end 11 mia. dollar om året.

Regnskabsdebutten for fusionen i december var dog ikke en positiv oplevelse, da omsætningen i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19 viste en omsætning en spids under det ventede i 2,41 mia. dollar. Især var det Pinnacles forretning, som skuffede.

- Vi har identificeret udfordringer, men de er ganske sikkert i deres natur relateret til eksekvering og ikke strukturelle, sagde Sean Connolly, topchef i Conagra i regnskabsmeddelelsen den 21. december, da aktien mistede 16,5 pct.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal