Virksomheder Af
Conagra Brands, en amerikansk gigant inden for forproducerede, frosne fødevarer, overvejer at frasælge sin italienske forretning ved navn Gelit - eller koncernen vil "undersøge strategiske alternativer" for forretningen, som det hedder.

Det fremgår af en meddelelse.

Fødevarekoncernen har derfor hyret investeringsbanken BNP Paribas til at hjælpe sig med processen. Conagra understreger dog i sin melding, at der ikke er truffet nogen endelig beslutning, ligesom der heller ikke er en fast tidsplan for undersøgelsen af mulighederne.

Conagras italienske forretning, som fokuserer på frosne italienske specialiteter, som internationale detailkoncerner sælger under egne varemærker, har 145 medarbejdere.

Conagra købte sidste år en af sine store konkurrenter i USA, da man betalte 10,9 mia. dollar ved betaling af aktier for Pinnacle Foods. Sammenlægningen af de to har skabt en mastodont, som omsætter for ventet mere end 11 mia. dollar om året.

Regnskabsdebutten for fusionen i december var dog ikke en positiv oplevelse, da omsætningen i andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19 viste en omsætning en spids under det ventede i 2,41 mia. dollar. Især var det Pinnacles forretning, som skuffede.

- Vi har identificeret udfordringer, men de er ganske sikkert i deres natur relateret til eksekvering og ikke strukturelle, sagde Sean Connolly, topchef i Conagra i regnskabsmeddelelsen den 21. december, da aktien mistede 16,5 pct.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Spænding om Genmabs forventninger til 2019: Her er analytikernes vurderinger

  NemID-brugere risikerer at betale for misbrug af oplysninger

  Chefstrateg: Derfor er dagens referat fra Fed afgørende for markederne

  Kronik: Sådan kan Danmark indkassere 1.600.000.000 kr - hvorfor kommer vi ikke bare i gang?

  Britiske fårehyrder frygter masseslagtning ved brexit

  Svindelmistænke Britta Nielsen har overført over 10 mio til nærtstående personer

  Topchef i Arbejdernes Landsbank efter hastigt dalende overskud: "Vi rammer inden for skiven"

  Svensk storbank dratter på børsen efter mistanke om hvidvask

  Her genåbner de 15 første BR-butikker over hele landet