Danfoss køber amerikansk teknologivirksomhed
Adm. direktør i Danfoss Kim Fausing
Foto: Asger Ladefoged/ Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Industrikoncernen Danfoss har indgået en fusionsaftale med den amerikanske teknologivirksomhed UQM. 

UQM udvikler og producerer højeffektive elektriske motorer og er børsnoteret i USA. 

Købet skal styrke Danfoss position på markedet og sikre, at virksomheden kan levere det optimale til kunderne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Danfoss.   

"Det er en stor fornøjelse at annoncere denne transaktion med UQM, som vil positionere Danfoss endnu stærkere i markedet. Vi ser en hurtigt voksende efterspørgsel efter elektriske løsninger inden for busser og lastbiler, off-road køretøjer og marinemarkedet som reaktion på de strengere emissionsregler, der pålægges på disse markeder," siger adm. direktør i Danfoss Kim Fausing ifølge pressemeddelelsen.

UQM har mere end 50 års erfaring inden for fremdriftssystemer. 

Ifølge UQM's hjemmeside erhverver Danfoss "alle udestående fælles aktier i UQM for 1,71 dollar pr. aktie i en transaktion værdiansat til ca. 100 mio. dollar." 

Prisen pr. aktie er dermed 52,5 pct. over UQM's lukkekurs den 18. januar 2019 og 71,4 pct. over den gennemsnitlige handelspris udregnet over de sidste 60 dage. 

Den adm. direktør i UQM Technologies, Joe Mitchell er tilfreds med aftalen, fremgår det af pressemeddelelsen. 

"Vi mener, at UQM vil være et glimrende supplement til Danfoss som vores produkter, forretningsmodel, strategi og fokus er tæt forbundne. At være en del af en større global virksomhed vil i høj grad forbedre vores position til at konkurrere med andre internationale aktører, åbne døre til nye markeder og give kritiske ressourcer til UQM for at fortsætte udvikle de højt udviklede elektriske fremdriftsprodukter, vi er kendt for i dag." siger Joe Mitchell. 

Købet er betinget af, at UQM's aktionærer takker ja til aftalen og at den bliver godkendt af den amerikanske komite for udenlandske investeringer, men ventes at være gennemført i andet kvartal 2019. 
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Rapport afslører spekulation i udbytteskat

Europa-Parlamentet godkender Ursula von der Leyen som ny kommissionsformand

Nordea: Overflødigt med nye rentedyk fra Powell og Draghi

Aktieluk i USA: Rekorderne tog en pause mens bankregnskaber kom i fokus

Alfa Laval forfremmer fire danske afdelinger til globale videnscentre: "Vi ender med at være blandt de fem mest betydende lande i koncernen"

Kort før Vestas-skifte: Nu skifter verdens næststørste vindmølleproducent også ud i toppen

Vestas lander ordre på 99 møller i Saudi Arabien

Markedet lukker: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal