Virksomheder Af
Pandora-aktien har de seneste dage levet en omtumlet tilværelse, og står det til den britiske hedgefond Marshall Wace, så har aktien fald i vente.

I hvert fald har Marshall Wace en shortposition på 0,52 pct. af aktierne i Pandora, viser en indberetning til Finanstilsynet. Sidst hedgefonden fortalte om sin shortposition i det danske smykkeselskab, røg procentsatsen under 0,50 pct., der er grænsen for, hvornår Finanstilsynet fortæller offentligheden om en investors shortposition.

Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden aktionær for at sælge den på børsen i håb om at kunne købe den billigere tilbage senere som følge af kursfald. På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Fredag eftermiddag ligger Pandora-aktien til at stige 4,7 pct. til 272,40 kr. I løbet af ugen er aktien dog sprunget en del op og ned - startende mandag med et fald på 6 pct., et fald tirsdag på 2,9 pct., en stigning onsdag på 3,6 pct. og et fald torsdag på 2,4 pct.

Med til at presse Pandora-aktien har været bekymrende meldinger fra flere amerikanske selskaber, som gør sig inden for smykkeindustrien. Tidligere på ugen nedjusterede Signet Jewelers, der forhandler Pandora-smykker, forventningerne til det igangværende regnskabsår, og fredag har Tiffany, som sælger smykker i kategorien luksusvarer, nedpræciseret sine forventninger til regnskabsåret.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Tag på luksuriøse togture

Kronik: Jeg gik ind i politik for at føre ny energi til Europa!

Macron inviterer til sjældent pressemøde efter aflyst tale

Brødre bag Netflix-hitserien Stranger Things skal for retten for plagiat

Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"