BR-konkurs giver nye butikker i gågader og storcentre
Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix
Virksomheder Af
Konkursen i legetøjsgiganten Top-Toy efterlader tomme butikslokaler rundt om i Danmark. Og her må de lokale handlende til at vænne sig til helt andre varer på hylderne, hvor der før var legetøj fra BR og Toys"R"Us.<br /> <br /> For mens detailgiganten Salling Group har overtaget varelagrene i Danmark og Fætter BR-brandet, så står en stribe meget forskellige detailkæder klar til at overtage Top-Toys' omkring 90 butikslejemål i Danmark.<br /> <br /> Det fortæller Henrik Libak, som ejer rådgivningsvirksomheden Libak Retail. Han har til opgave at afsætte lejemålene for at få skrabet så mange penge som muligt sammen til Top-Toys' kreditorer.<br /> <br /> "Top-Toy er jo en gammel, traditionsrig kæde, som har brugt mange år på at opbygge et godt butiksnet. Så der har været rigtig stor interesse. Jeg får typisk henvendelser fra detailkæder, der er interesseret i at overtage nogle få udvalgte butikker."<br /> <br /> "Det er for eksempel kæder inden for sport, tøj, sko, elektronik eller isenkram. Det er også byggemarkeder, fitness og restaurationer. Jeg har også fået henvendelse fra nogle få enkeltstående legetøjsbutikker," siger Henrik Libak.<br /> <br /> Han kan endnu ikke afsløre, hvor mange butikker der er afsat og til hvem.<br /> <br /> Top-Toy blev erklæret konkurs 28. december efter skuffende julehandel. Forinden havde koncernen fået et halvt år til at rette op på en håbløs økonomisk situation, hvor seneste årsregnskab bød på et underskud på to milliarder kroner.<br /> <br /> Torsdag offentliggjorde Salling Group, der blandt andet ejer Føtex og Bilka, at den har købt dele af konkursboet.<br /> <br /> Men handlen inkluderer altså hverken lejemål eller ansatte, som derfor mister deres job.<br /> <br /> Trods salget til Salling Group er kurators opgave med konkursboet langt fra færdig, fortæller en af kuratorerne, John Sommer Schmidt fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel.<br /> <br /> "Lige nu er der et ophørsudsalg i Sverige og Finland, og så arbejder vi stadig på, om vi kan sælge forretningen i Norge som en samlet enhed," siger han.<br /> <br /> "Den mest optimale løsning var at sælge hele Top-Toy i en bid. Men det lykkedes altså ikke," lyder det fra John Sommer Schmidt.<br /> <br /> Endnu er der heller ingen planer om at videreføre brandet Toys"R"Us i Danmark, som Top-Toy har på licens fra USA.<br /> <br /> /ritzau/<br /> <br />

Få indsigt med Børsen Uddannelse

Kompetenceudvikling til dig, der hver dag tager ansvar for dig selv, for andre og for din virksomhed – fordi ansvar kræver indsigt. Se alle uddannelserne her.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEn moderne Hammershøi: Unik kunstner du kan investere i

Annoncørbetalt
indhold af Bruun Rasmussen

Forsiden lige nu


Nye bagmænd afsløret: Ukendt amerikansk duo trak milliardbeløb ud af Skat

Ølguru åbner for et salg af livsværket: "Jeg står ved en skillevej med Mikkeller"

Her er vinderen af Børsens aktiespil: Sådan forvandlede jeg 500.000 kr til 2,7 mio kr på ti uger

Nordeas rentesmæk til rige åbner sluser for småbanker

Rockwool skuffer på forventninger til vækst - men holder momentum på profitten

Somersbys ansigtsløft giver igen tocifrede vækstrater

Rekord-eksport til Kina løfter Danish Crown: "Der vil gå flere år før det rigtig vender derude"

Peter Warnøe gør klar til comeback: "Jeg har været rigtig ked af sagen og har lært en meget vigtig lektie om at holde bedre orden i mine ting"

Britisk valg: Her er Labours "radikale" valgprogram