Amerikansk hedgefond satser endnu mere på kursfald for Pandora
Foto: Christian Liliendahl / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Den amerikanske hedgefond Samlyn Capital har torsdag skruet yderligere op for sin satsning på, at kursen for Pandora er på vej ned.

Ifølge en meddelelse fra Finanstilsynet har Samlyn nu en short-position i Pandora på 0,94 pct. af aktierne i selskabet. I den seneste meddelelse fra sidste uge havde Samlyn en short-position på 0,82 pct.

Når en investor shorter - eller går kort i - en aktie, låner investoren aktien af en aktionær med henblik på at sælge den på børsen i håb om senere at kunne købe den tilbage til en lavere kurs. På den måde kan man tjene differencen - minus et gebyr for at låne aktien samt eventuel kurtage.

Pandora-aktien taber torsdag 3,3 pct. til 257,90 kr. I starten af handelsdagen var smykkepapiret ellers med helt i toppen af C25-indekset, men det blev der lavet om på efter en melding om et svagt julesalg fra amerikanske Signet Jewelers, der forhandler Pandora-smykker i USA.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Iværksættere sagde deres job op for fire år siden: Nu omsætter duo for 53 mio

  Forbrugerrådet: Tænk dig rigtig godt om inden du pantsætter

  Våbenbutikker har siden nytår kunnet sælge peberspray lovligt: Vi sælger betydeligt mere, end vi havde regnet med

  Nyborgs strande, butikker og cafeer med skuespilleren Betty Glosted

  Trump kæmper mod demokratisk resolution: "Vil jeg nedlægge veto? Ja, 100 pct"

  Fornem drue med beskeden etiket

  Ny pantelåner ser dagens lys: Selv de dyreste adresser i Hellerup kommer i butikken