Mærsk-rivaler opdaterer og udvider netværket
Foto: China Stringer Networks/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Virksomheder Af
En af de rivaliserende containeralliancer, der konkurrerer med Mærsk på verdenshavene, har lanceret et opdateret netværk.

Ocean-alliancen, der består af de fire rederier CMA CGM, Evergreen, Cosco og OOCL - som er ejet af Cosco - kom onsdag med deres nye såkaldte "Day 3"-netværk, som træder i kraft i april.

Den udmelding kommer, en måned efter at Mærsk og partneren MSC fra 2M-alliancen opdaterede deres netværk mellem Asien og Europa ved at føje flere skibe til sejlplanen, men fjerne visse havne, så der samlet kan sikres en større rettidighed.

Ocean-rederierne udvider også tilbuddet på Asien-Europa-ruterne med en ekstra ugentlig afgang, så der nu er syv i alt. Dertil kommer bedre forbindelser i blandt andet Sydøstasien og Nordeuropa, skriver OOCL, der er et af rederierne, i en pressemeddelelse.

Ocean-alliancen er den største blandt de tre store rederisamarbejder i containerbranchen. I det nye netværk indgår i alt 330 skibe med en samlet kapacitet på 3,8 mio. tyvefodscontainere (TEU).

Ocean-alliancen konkurrerer med The Alliance, som består af Hapag-Lloyd, Yang Ming og Ocean Network Express, mens 2M-alliancen også indebærer samarbejder med rederierne HMM og ZIM. Dermed er verdens ni største containerrederier repræsenteret i alliancerne, og i top ti er det kun PIL, Pacific International Lines, der står udenfor.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Banker veksler gerne dine kroner til anden valuta, men smækker kassen i for at veksle rejsevaluta til danske kroner

Aktier: Overordnede stigninger i Asien på handelshåb

Denne aktie er steget med ca. 700 pct. på tre måneder i næste uge lander regnskabet

Iværksættere spinder deres første overskud på storbykvinder, der vil have økologisk og dyrt garn

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Det sker i dag: Europæiske regnskaber

USA vil efterforske techgiganters forretningsmetoder

USA: Aktierne fik ekstra rygstød af en bekræftelse af nye forhandlinger mellem Kina og USA

Snapchat-aktie belønnes i eftermarkedet efter regnskab