Mærsk-rivaler opdaterer og udvider netværket
Foto: China Stringer Networks/Reuters/Ritzau Scanpix/Arkivfoto
Virksomheder Af
En af de rivaliserende containeralliancer, der konkurrerer med Mærsk på verdenshavene, har lanceret et opdateret netværk.

Ocean-alliancen, der består af de fire rederier CMA CGM, Evergreen, Cosco og OOCL - som er ejet af Cosco - kom onsdag med deres nye såkaldte "Day 3"-netværk, som træder i kraft i april.

Den udmelding kommer, en måned efter at Mærsk og partneren MSC fra 2M-alliancen opdaterede deres netværk mellem Asien og Europa ved at føje flere skibe til sejlplanen, men fjerne visse havne, så der samlet kan sikres en større rettidighed.

Ocean-rederierne udvider også tilbuddet på Asien-Europa-ruterne med en ekstra ugentlig afgang, så der nu er syv i alt. Dertil kommer bedre forbindelser i blandt andet Sydøstasien og Nordeuropa, skriver OOCL, der er et af rederierne, i en pressemeddelelse.

Ocean-alliancen er den største blandt de tre store rederisamarbejder i containerbranchen. I det nye netværk indgår i alt 330 skibe med en samlet kapacitet på 3,8 mio. tyvefodscontainere (TEU).

Ocean-alliancen konkurrerer med The Alliance, som består af Hapag-Lloyd, Yang Ming og Ocean Network Express, mens 2M-alliancen også indebærer samarbejder med rederierne HMM og ZIM. Dermed er verdens ni største containerrederier repræsenteret i alliancerne, og i top ti er det kun PIL, Pacific International Lines, der står udenfor.

/ritzau/FINANSNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"