Kåre Schultz og Teva får grønt lys til kopi af Lundbeck-middel
Kåre Schultz, topchef i israelske Teva Pharmaceuticals.
Foto: Erik Refner / Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Israelske Teva Pharmaceuticals med den danske topchef Kåre Schultz i spidsen har fået godkendt den første generiske version af epilepsimidlet Sabril - som Schultz' tidligere arbejdsgiver Lundbeck står bag - af de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA.

Det skriver mediet PRNewswire.

 "Prioritering af godkendelse af generiske lægemidler, der kan konkurrere med lægemidler, der står over for ringe eller ingen konkurrence er en vigtig del af vores bestræbelser på at støtte adgangen samt reducere medicinudgifter til patienterne."

"Tilgængeligheden af højkvalitets generiske alternativer af kritisk vigtige lægemidler, når perioden med patentbeskyttelse eller eksklusivitet er færdig, både letter adgangen til medicinen og sparer forbrugerne milliarder af dollars hvert år," siger FDA-kommissær Scott Gottlieb i forbindelse med godkendelsen ifølge mediet.

Lundbecks epilepsimedicin Sabril har været gået af patent siden 2017, men medicinalkæmpen har ikke oplevet salgstab til kopier i det tempo, som selskabet kunne frygte.

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Porsche advarer britiske kunder om prisstigning på 10 pct. ved hårdt brexit

  Ole Troelsø i audiens på verdens mest berømte vingård, hvor en flaske kan koste flere millioner

  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Oplev luksus i en shippingcontainer

  Mord, sex og løgne på den finurlige måde i Christina Hesselholdts flotte nye roman

  Gå på opdagelse i Frida Kahlos charmerende kvarter

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"