DSV-nestor om megabud på rival: Jeg havde ingen forestilling om at vi kunne komme hertil
Kurt Larsen, bestyrelsesformand i DSV.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det er snart 32 år siden, DSV blev noteret på Københavns Fondsbørs som et væsentligt mindre selskab end i dag.

 Alligevel gør mange af de samme gamle dyder sig fortsat gældende på gangene i Danmarks største speditør, der netop har lagt et rekordstort bud på 26,5 mia. kr. for konkurrenten Panalpina.

Sådan lyder det fra Kurt Larsen, der stoppede som adm. direktør for DSV kort før finanskrisen, og som i dag er bestyrelsesformand for koncernen.

"Det er stort, hvis vi kan lukke det, men jeg havde i det hele taget ingen forestilling om, at vi kunne komme hertil. Da vi købte DFDS Dan Transport for 20 år siden, var vi et beskedent lille selskab på fondsbørsen. Men vi havde ingen intelligent plan i skuffen om, at det skulle ende her," forklarer Kurt Larsen.

I dag er DSV til stede i 80 lande og har omkring 45.000 medarbejdere. Det gør dem med egne ord til verdens omkring femtestørste speditør i et marked, der fortsat er voldsomt fragmenteret med tusindvis af spillere.

Spørger man Kurt Larsen, er det en blanding af dygtighed og knofedt, der har gjort DSV til en magtfaktor i transportbranchen - men der findes intet entydigt svar:

 "Vi har spurgt os selv flere gange, hvad det lige præcis er, vi har gjort, men vi ved det simpelthen ikke," siger han og fortsætter:

"Men vi har bevaret DNA'en, der er som i en lille virksomhed: Vi passer på og er omhyggelige, selvom vi er blevet en stor virksomhed. Vi har en flad organisation, hvor folk tager ansvar, og det har bragt os herhen."

DSV's seneste opkøb skete i 2016, hvor man betalte knap 9 mia. kr. for UTI Worldwide. Før det overtog DSV ABX Logistics i 2008. 
NYT AFSNIT Kristian Thulesen Dahl (DF) har sat statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) i en særdeles prekær situation. Sådan lyder vurderingen fra Børsens ansv. chefredaktør Bjarne Corydon, efter Kristian Thulesen Dahl onsdag trak en streg i sandet og meddelte, at partiet ikke vil komme Socialdemokratiet til undsætning. Hvor efterlader det Mette Frederiksen og hendes muligheder for at komme til magten? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co."Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Radikale skifter spor: Nu er der rødt flertal for en ny aktieskat på bankerne

Bankerne frygter ny dansk kurs på EU's finansskat

Corydon: Thulesen Dahl har forladt Mette Frederiksen ved alteret

Handelsstrid rammer amerikanske renter - trykkes ned i 2017-niveau

Falsk vin for milliarder overstrømmer markedet: "Jeg er overbevist om, at problemet bliver større"

Chr. Hansen-bossens personlige mål er en bedre balance mellem privatliv og arbejdsliv: "Hvis det er en smuk eftermiddag, går jeg tidligere"

Mens konservative kræver Mays afgang fredag - kæmper hun videre for brexit-aftale

Kina: USA skal rette op før forhandlinger om handelsaftale kan fortsætte

Markedet lukker: Handelsstrid og svage PMI-tal præger rødt marked - Mærsk faldt inden regnskab