DSV-nestor om megabud på rival: Jeg havde ingen forestilling om at vi kunne komme hertil
Kurt Larsen, bestyrelsesformand i DSV.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det er snart 32 år siden, DSV blev noteret på Københavns Fondsbørs som et væsentligt mindre selskab end i dag.

 Alligevel gør mange af de samme gamle dyder sig fortsat gældende på gangene i Danmarks største speditør, der netop har lagt et rekordstort bud på 26,5 mia. kr. for konkurrenten Panalpina.

Sådan lyder det fra Kurt Larsen, der stoppede som adm. direktør for DSV kort før finanskrisen, og som i dag er bestyrelsesformand for koncernen.

"Det er stort, hvis vi kan lukke det, men jeg havde i det hele taget ingen forestilling om, at vi kunne komme hertil. Da vi købte DFDS Dan Transport for 20 år siden, var vi et beskedent lille selskab på fondsbørsen. Men vi havde ingen intelligent plan i skuffen om, at det skulle ende her," forklarer Kurt Larsen.

I dag er DSV til stede i 80 lande og har omkring 45.000 medarbejdere. Det gør dem med egne ord til verdens omkring femtestørste speditør i et marked, der fortsat er voldsomt fragmenteret med tusindvis af spillere.

Spørger man Kurt Larsen, er det en blanding af dygtighed og knofedt, der har gjort DSV til en magtfaktor i transportbranchen - men der findes intet entydigt svar:

 "Vi har spurgt os selv flere gange, hvad det lige præcis er, vi har gjort, men vi ved det simpelthen ikke," siger han og fortsætter:

"Men vi har bevaret DNA'en, der er som i en lille virksomhed: Vi passer på og er omhyggelige, selvom vi er blevet en stor virksomhed. Vi har en flad organisation, hvor folk tager ansvar, og det har bragt os herhen."

DSV's seneste opkøb skete i 2016, hvor man betalte knap 9 mia. kr. for UTI Worldwide. Før det overtog DSV ABX Logistics i 2008. 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


B&O-aktien i voldsom nedtur: Dykker over 20 pct efter markant nedjustering

Kurstæsk til DAB-aktien efter afvisning af Spar Nord-tilbud

Kjeld Kirk Kristiansen træder ud af Legos bestyrelse

Før markedet åbner: B&O står til kurssmæk efter ny nedjustering

Danske Andelskassers Bank bruger giftpille mod Spar Nord

B&O forventer omsætningsdyk på 10 pct efter svage salgstal: Når ikke treårige mål og stopper aktietilbagekøb

Investeringsstrateg: Apple-streaming kan booste forbrug - sådan vil det gå aktien

Michael Friis: Kæmpe kursfald i vente til B&O - aktien vil falde 20 pct

Lego-ejere lander 8,7 mia kr i afkast