DSV-nestor om megabud på rival: Jeg havde ingen forestilling om at vi kunne komme hertil
Kurt Larsen, bestyrelsesformand i DSV.
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Virksomheder Af
Det er snart 32 år siden, DSV blev noteret på Københavns Fondsbørs som et væsentligt mindre selskab end i dag.

 Alligevel gør mange af de samme gamle dyder sig fortsat gældende på gangene i Danmarks største speditør, der netop har lagt et rekordstort bud på 26,5 mia. kr. for konkurrenten Panalpina.

Sådan lyder det fra Kurt Larsen, der stoppede som adm. direktør for DSV kort før finanskrisen, og som i dag er bestyrelsesformand for koncernen.

"Det er stort, hvis vi kan lukke det, men jeg havde i det hele taget ingen forestilling om, at vi kunne komme hertil. Da vi købte DFDS Dan Transport for 20 år siden, var vi et beskedent lille selskab på fondsbørsen. Men vi havde ingen intelligent plan i skuffen om, at det skulle ende her," forklarer Kurt Larsen.

I dag er DSV til stede i 80 lande og har omkring 45.000 medarbejdere. Det gør dem med egne ord til verdens omkring femtestørste speditør i et marked, der fortsat er voldsomt fragmenteret med tusindvis af spillere.

Spørger man Kurt Larsen, er det en blanding af dygtighed og knofedt, der har gjort DSV til en magtfaktor i transportbranchen - men der findes intet entydigt svar:

 "Vi har spurgt os selv flere gange, hvad det lige præcis er, vi har gjort, men vi ved det simpelthen ikke," siger han og fortsætter:

"Men vi har bevaret DNA'en, der er som i en lille virksomhed: Vi passer på og er omhyggelige, selvom vi er blevet en stor virksomhed. Vi har en flad organisation, hvor folk tager ansvar, og det har bragt os herhen."

DSV's seneste opkøb skete i 2016, hvor man betalte knap 9 mia. kr. for UTI Worldwide. Før det overtog DSV ABX Logistics i 2008. 


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mærsk og Rockwool går til bunds i rødt marked ved fondsbørsens åbning

Dansk analysegigant nærmer sig 2,5 mia. kr. i omsætning efter år med pres på indtjeningen

Afskaffelse af enkroneselskaber gør Danmark til EU's næstdyreste land at stifte selskab i - kun Slovenien er dyrere

Rød mandag - bankaktier fortsætter ned

Financial Times: Digital handel blokerer forhandlingerne mellem USA og Kina

ATP langer ud efter C25-direktørers lønfest: Bestyrelser skal have modet til at stoppe stigende lønninger

Udsigt til rød aktiestart: Nervøse investorer skal stille sig på sidelinien i dag

Danfoss vil hælde mere benzin op opkøbsmaskinen: Har 15 milliarder til at købe virksomheder for

Seniorstrateg efter store aktiefald: Vær forsigtig - det her er et klassisk risk-off